Cum a fost la Capitanul America: Razboinicul Iernii

By  | 

Căpitanul America: Războinicul Iernii are premiera vineri, 4 aprilie şi este un eveniment de neratat pentru orice fan al supereroilor dar şi pentru iubitorii de filme de acţiune. Spun asta pentru că filmul m-a captivat pe tot parcursul prin dozajul perfect de acţiune şi răsturnări surprinzătoare de situaţie.

Deşi primul film care îl are în rol principal pe eroul american a fost dezamăgitor, al doilea film din serie mi-a depăşit cu mult aşteptările. În toate privinţele. Steve Rogers (Chris Evans) duce o existenţă aproape de normalitate atunci când nu îşi pune costumul de supererou şi încearcă să se integreze noilor vremuri. Planurile îi sunt date peste cap însă atunci când află că vechii inamici – ai săi dar şi ai lumii întregi – sunt mai actuali şi periculoşi ca niciodată.

Noul inamic al Căpitanului America are un atu nesperat. Interpretat de românul Sebastian Stan, pe care l-am văzut şi în primul film dedicat eroului american, Războinicul Iernii se dovedeşte a fi chiar prietenul drag al lui Steve, Bucky Barnes, ceea ce îl împiedică pe supererou să îl trateze pe noul adversar ca atare. Din contră, Căpitanul ”şi-o ia” bine de tot de la fostul său prieten care suferă de amnezie în urma experimentelor la care a fost supus. Înzestrat cu o forţă pe măsura Căpitanului America şi cu un pumn de fier – literalmente – Bucky a fost transformat de experimentele sovieticilor într-un adversar redutabil, menit să îl răpună pe Primul Răzbunător.

Pe lângă Războinic, Steve se află în faţa altei provocări: S.H.I.E.L.D, instituţia din care face parte eroul american, care ar trebui să apere libertatea oamenilor, pare că vrea de fapt să le-o îngrădească – şi chiar mai rău – iar cei pe care îi considera prietenii săi de încredere au nişte secrete întunecate. Norocul lui Rogers este că îşi face un prieten neaşteptat şi ”dotat” (cu aripi) în persona lui Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie) iar Natasha Romanoff/Văduva Neagră (Scarlett Johansson) îl susţine în continuare cu toată forţa de care este capabilă.

Cum şi dacă va reuşi Căpitanul America să îl înfrângă pe Războinicul Iernii şi să îşi restabilească încrederea în vechii aliaţi vei afla la cinematograf, acolo unde te aşteaptă scene pline de adrenalină şi multe efecte speciale impresionante. În plus, este unul dintre puţinele filme din ultima vreme în care poveştile nu au fost cusute cu aţă albă!

În concluzie, Căpitanul America: Războinicul Iernii este filmul la care aş merge şi a doua oară la cinematograf, să nu te surprindă aşadar dacă ne vom întâlni la coadă la bilete! Dacă ai văzut şi tu filmul nu uita să ne împărtăşeşti şi tu părerea ta. 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *