Cultura, in toate formele ei

By  | 

Cel mai vechi festival competitiv din Bucureşti ia startul!

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc între 20 – 26 aprilie 2015 la cinema Studio, cinema Elvira Popescu şi club Control! Şase filme, dintre care două realizate de regizori femei, vor concura în acest an pentru trofeul Bucureşti IFF. Toate titlurile, cu o singură excepţie, nu vor fi distribuite ulterior în cinematografele din România. Iată doar o scurtă  selecţie COSMO:
 
Autroportretul unei fete cuminţi (România)
Regizoarea Ana Lungu revine cu un lungmetraj solo independent şi foarte ambiţios. Cu un pronunţat touch franţuzesc (în sensul şaizecist), filmul este parţial jucat de neprofesionişti, dar beneficiază de apariţia unuia dintre actorii momentului, Emilian Oprea, într-un rol secundar. 

A Girl Walks Home Alone at Night / O fată merge acasă singură în noapte (SUA)
Un formidabil debut alb-negru scris şi jucat într-un dialect Farsi, dar filmat în California de o fată de 34 de ani născută la Londra din părinţi iranieni (şi care tocmai pregăteşte un film cu canibali)! Cool, seducător şi teribil de romantic, filmul îi surprinde chiar şi pe cei care credeau că nu se mai poate face nimic nou în materie de vampiri în anul de graţie 2014.

Poftă de cultură

Au mai rămas două săptămâni până la începerea celei de-a XX-a ediţii a singurului festival din România dedicat dramaturgiei româneşti!  Între 15 şi 22 aprilie şi 6-13 iunie hai la FEST-FDR (Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti).
Mai multe informaţii despre spectacolele FDR, pe www.tnimisoara.com! 

Matisse în România

Până pe 7 iunie 2015, la palatal Noblesse din capitală ai şansa să admiri o expoziţie unică în România: "Henri Matisse: Capodopere ale artei grafice", organizată de Asociaţia Culturală Noblesse. Colecţia, aflată pentru prima oară în România, cuprinde 83 de litografii ale marelui pictor francez!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *