Culori perfecte pentru casa ta

Atunci când îţi decorezi casa şi vrei să te simţi bine în ea, nu mobila este de impact; pentru ca totul să fie relaxant şi să te ajute să te binedispui, trebuie să te gândeşti bine la ceea ce vrei să obţii. Experţii în amenajări spun că e important să te hotărăşti de la bun început asupra aurei pe care vrei să o aibă fiecare colţişor din casă. Odată ce te-ai decis, cea mai uşoră cale către un cămin perfect este alegerea culorilor care te atrag. Iar noi îţi vom spune care sunt semtimentele pe care culorle ţi le inspiră.

Tonurile neutre oferă eleganţă şi căldură spaţiului iar nuanţele sidefate îţi transformă camera într-un loc al liniştii şi relaxării.

Aceste culori sunt subtile, aşa că poţi amplifica factorul senzorial din cameră cu ajutorul unor accesorii texturate. De exemplu, dacă baia ta e de culoarea spicului de grâu, agaţă prosoape pufoase de pluş pentru a da volum. În living, poţi obţine acelaşi efect optând pentru perne metalizate.

Culorile vii înveselesc. Nu numai că îţi umplu ţie inima de bucurie; o cameră vopsită în galben deschis sau verzui încurajează conversaţiile dinamice.

Culorile citricelor sunt vii, dar asta am stabilit deja, însă e neapărată nevoie ca acestea să fie însoţite de nişte tonuri mai „liniştite”, pentru ca atmosfera din cameră să nu te copleşească. Adaugă puţin alb pentru ca încăperea să capete un aer contemporan.

Culoarea prafului de chilli, paprika sau cea a ardeiului roşu oferă intensitate emoţiilor tale şi induc senzaţia de căldură în cameră.

Deşi aceste nuanţe sunt de obicei asociate dragostei, pasiunii şi dorinţei, ele pot sugera putera şi hotărârea. Adăugînd o mobilă de culoare maro închis, pături sau perne, poţi face ca încăperea să se transforme îndată într-un alt spaţiu.

Nunţele de albastru şi gri te ajută să elimini stresul. Pentru că albastrul este asociat cu culoarea cerului şi a apei, el sugerează adâncime şi stabilitate.

Fii atentă atunci când combini belu pal cu alb, pentru că ai toate şansele să transformi locul într-o cameră de spital. O idee bună ar fi să adaugi un ciocolatiu închis.

Află şi cum decorezi o cameră albă.
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.