#COSMODay: interviu cu instagramerul @yesmyfriend, calatorie si fotografie

Hey, #cosmogirls! Astazi ne dam intalnire cu artistul din spatele contului de Instagram @yesmyfriend, care ne-a raspuns la cateva intrebari si ne-a aratat cele mai cool fotografii!

Cosmopolitan: Unde iti gasesti inspiratia pentru fotografiile tale?

@yesmyfriend: “Fotografiile mele sunt inspirate din viata mea de zi cu zi. Instagramul ma determinasa fac lucruri noi, sa descopar mereu emotii si sentimente noi, ma impinge mereu sa ies din casa in cautarea unor noi locuri instagramabile. Imi gasesc inspiratia in interactiunea cu oamenii pe care ii intalnesc, in senzatiile pe care le traiesc atunci cand calatoresc, in orasele si tarile noi pe care le explorez, in general in frumosul care ne inconjoara.”

yesmyfriend3

C: Cum a inceput povestea @yesmyfriend?

Y: “@yesmyfriend a reprezentat refugiul meu din cotidian, locul in evadam atunci cand doream sa fiu altcineva. Sunt pasionat de fotografie cu toate ca nu ma consider un fotograf adevarat, instagramele mele sunt realizate cu telefonul mobil. Sunt o persoana prietenoasa, pozitiva si mereu cu zambetul pe buze, de aici si originea identitatii mele pe Instagram. @yesmyfriend a devenit cotidianul pentru mine, sunt mereu preocupat sa impartasesc cu prietenii mei o parte din lucrurile minunate pe care mi le ofera viata in acest moment.”

C: Care sunt destinatiile tale preferate si unde ti-ai dori sa ajungi?

Y: “Cu ajutorul Instagramului am redescoperit placerea de a calatori, atat in tara cat si in strainatate. Acum cateva luni am fost in Martinique, iar de curand m-am intors de la Madrid unde impreuna cu @visualcri am participat la instameetul comunitatii locale de instagrameri cu ocazia World Wide Instameet-ului organizat de catre Instagram. Saptamana viitoare voi explora Republica Moldova alaturi de alti instagrameri si bloggeri din Romania. Destinatia mea preferata ramane insa Parisul pe care il vizitez ori de cate ori am ocazia. Visez sa ajung la un moment dat in SUA.”

yesmyfriend4

C: Cum a fost experienta ta la Paris Fashion Week?

Y: “Extraordinara. Nu a fost nimic planificat, ma aflam la Paris intamplator. Mare parte din show-ul care este Paris Fashion Week se desfasoara in exteriorul evenimentelor exclusiviste care au loc pe podiumurile de defilare, in spatele portilor inchise. Sosirea si plecarea participantilor de la o anumita prezentare este un spectacol in sine. Jurnalisti, fotografi, cameramani, bloggeri, si mai nou instagrameri 🙂 , toti sunt in cautarea cadrului perfect cu starurile zilei din fashion dar si a tinerelor talente care profita de ocazie in cautare de publicitate. Am avut ocazia sa o fotografiez pe Chiara Ferragni, unul dintre cei mai tari bloggeri de fashion din lume in acest moment.”

C: Care este secretul unei fotografii reusite?

Y: “Dincolo de modul in care sunt realizate, de calitatea sau incadrarea lor, instagramele nu trebuie sa tina cont de regulile clasice ale fotografiei. In primul rand Instagramul este despre comunitate si despre bucuria de a impartasi si celorlalti prin intermediul unei imagini din trairile si sentimentele proprii. Ma bucur nespus atunci cand postarile mele din locurile pe care le colind dau prietenilor mei chef de aventura si calatorie. Sunt fericit atunci cand cei care ma urmaresc retraiesc amintiri frumoase din locuri poate de mult uitate. Din punctul meu de vedere fotografiile reusite sunt cele care reusesc sa transmita o emotie celor care le privesc. :)”

yesmyfriend5

Keep calm and follow @cosmopolitanromania!

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.