#COSMODay: întâlnire cu Matei Demetriad, un artist vizual ce reinterpretează realitatea

Hey #cosmogirls! Astazi ne intalnim cu Matei Dumitrescu, un artist vizual ce ne-a cucerit din primul moment cu contul lui de Instagram @matei__demetriad care este o adevarata calatorie vizuala intr-un univers propriu. Matei este un artist adevarat si abia asteptam sa impartasim cu voi povestea lui! Este pasionat de fotografie, moda, literatura si cinematografie, reusind sa creeze o lume in care imaginatia nu are limite, iar realitatea se impleteste cu fictiunea!

L-am provocat sa ne arate ce inseamna @cosmopolitanromania in viziunea lui…asa ca stay tuned!
 
 
Cosmopolitan: Care este povestea fotografiilor de pe contul tau de Instagram? Cum le alegi?
Matei: “Matei_demetriad este un concept care seamana, din punctul meu de vedere, cu o calatorie artistica ce se termină brusc, intr-o realitate diversa, ca in orice nuvela japoneza care se respecta. Prin imaginile mele propun un univers halucinant, marcat de o serie de elemente ce creaza povesti stranii, in aparenta haotice, a caror materializare in plan real depinde si de privitor. Intr-un fel, conceptul in cauza sunt eu!” 
C: Ce te inspira?
M: “Estetica uratului si coloana sonora din Jackie Brown, scenariile si ecuatiile in doi, parfumul Opium semnat Yves Saint Laurent, mitologia greceasca, Serge Gainsbourg si contributia filmica a fumului de tigara.”
 
C: Ce designeri urmaresti? Din tara si din strainatate.
M: “M-am indragostit recent de sensibilitatea violenta a  lui Dries Van Noten. Mai cred ca Jacquemus reuseste sa demonteze, piesa cu piesa, ideea de prost gust. Ori nu pot uita nici de duo-ul creativ de la Valentino (Maria Grazia Chiuri & Pierpaolo Piccioli). In orice caz, sunt amorezat de istoria Rive Gauche, simtul fin al umorului de care da dovada Jean Paul Gaultier si iubirea nespusa a lui Alexander McQueen pentru diversele tipuri ale feminitatii. Pe plan local, ii urmaresc intens pe Mihai Dan Zarug, Andra Andreescu si Cristina Savulescu.”
 
C: De unde a pornit pasiunea pentru fotografie?
M: “A fost o intamplare fericita, cred eu. Mi se intampla de multe ori sa ma trezesc visand cu ochii deschisi la o imagine oarecare care m-a marcat la un moment dat. Si mi-am dat seama ca, de cele mai multe ori, aparitiile feminine cu un caracter puternic (dar care nu inspira frica), diabolice , extravagante si care stiu sa fie indeajuns de dramatice au jucat un rol major in tot acest scenariu. Sigur ca jocul de-a estetica implica o latura intens subiectiva. Dar din tot caruselul acesta de mii de rotocoale de fum de tigara, de replici & profiluri, cel mai puternic, cel putin pentru mine, va fi intotdeauna prototipul feminin studiat cu migala de fotografi ca Steven Meisel, Patrick Demarchelier, Annie Leibovitz, Mert & Marcus, Inez & Vinoodh, Peter Lindbergh, …, Willy Vanderperre este noul meu favorit! Altfel spus, totul a pornit de la un soi de estetica pe care am asimilat-o neconditionat inca de mic si de la un grup restrans de femei (Romy Schneider, Catherine Deneuve, Loulou de la Falaise) pe care, personal, le consider regine ale seductiei!”
 
C: Pe viitor iti doresti sa transformi acest hobby intr-o meserie?
Matei: “Imi place sa scriu, sa fac fotografii si lay-outs in InDesign. Imi place sa cred ca voi avea un job care le va combina pe toate, tot un soi de intamplare fericita, astfel simtind ca nu va trebui sa muncesc nici macar o singura zi din viata mea, vorba lui Confucius!”
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.