#CosmoCares, o cauza nobila care sa ne inspire

În Serbia şi Bosnia şi Herţegovina mii de oameni suferă din cauza celor mai mari distrugeri cauzate de inundaţii catastrofale.

Aproximativ 500,000 de oameni şi-au părăsit casele şi cel puţin 150,000 dintre gospodării nu mai au energie. Peste 1 milion de persoane nu mai au surse de apă potabilă. Oamenii sunt evacuaţi din casele lor pentru a sta în adăposturi temporare.

În Serbia, inundaţiile au lovit 39 de oraşe – 2 milioane de oameni sunt afectaţi. 3000 de kilometri de drumuri, 250 de poduri şi 2500 de clădiri sunt deteriorate sau complet distruse.

Alunecările de teren ce au urmat inundaţilor au măturat în calea lor casele şi au adus noi pericole în Bosnia şi Herţegovina, cum ar fi mine rămase în pământ din războaie vechi. Apa este contaminată, existând pericolul infectării.

Spitalele, şcolile, casele şi drumurile publice trebuie reconstruite, lucru ce va dura luni de zile şi pentru care este nevoie de bani. Sute de mii de oameni şi-au pierdut totul, iar numărul morţilor este momentan necunoscut.

Există un mare deficit de mâncare, apă potabilă, îmbrăcăminte, produse de igienă şi medicamente, însă preocuparea imediată o reprezintă nou născuţii şi proaspetele mămici.

Actualele estimări ale daunelor ajung la 1,5 miliarde euro. De asemenea, daunele aduse industriei energiei electrice a Serbiei depăşesc 200 milioane de euro.

Şi tu poţi ajuta donând! Niciun ajutor nu este prea mic! Cu numai 10 euro, poţi hrăni pentru o zi o familie.

Dacă vrei şi tu să ajuţi poţi să o faci prin donaţii către Crucea Roşie dar şi cu donaţii financiare în contul de aici.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.