Cosmo Reviews: Samsung Galaxy Z Fold3 5G și Galaxy Z Flip3 5G

Samsung a deschis următorul capitol în inovația dispozitivelor pliabile, cu două smartphone-uri noi, Galaxy Z Fold3 5G și Galaxy Z Flip3 5G. Ambele sunt dispozitive pliabile premium, construite cu ajutorul inovațiilor în zona tech. Ajunse la cea de-a treia generație, smartphone-urile pliabile de la Samsung vin cu o serie de îmbunătățiri esențiale – sunt mai durabile, au aplicații optimizate și oferă experiențe captivante de divertisment.

Eu și colega mea, Anca Stăruială, am supus noile telefoane Samsung la un challenge – A.M. to P.M cu Galaxy Z Fold3 5G și Galaxy Z Flip3 5G, care promit să le ofere utilizatorilor noi modalități de lucru și de vizionare de conținut.

09.00 AM

Am profitat de ecranul extins al lui Galaxy Z Fold3 și am făcut research pentru un articol. Ecranul neîntrerupt Infinity Flex are 7,6 inci (când spun neîntrerupt, mă refer că oferă o imagine seamless pe ambele jumătăți, care nu este tăiată la mijloc, acolo unde există balamaua telefonului) și s-a dovedit perfect pentru a căuta fotografiile de care aveam nevoie ca să ilustrez un material, apoi să fac niște colaje cu ele.

11.00 AM

Am urcat pe site-ul Cosmopolitan.ro articolul nou, apoi m-am folosit de feature-ul split screen – care permite ca mai multe aplicații să fie deschise și utilizate concomitent pe ecranul telefonului – ca să programez niște postări pe conturile de social media, conform unui calendar pe care îl aveam pe mail (e extrem de simplu – pe jumătate din telefon aveam deschis mailul, iar pe cealaltă jumătate, aplicația pe care o folosim pentru programarea postărilor pe Instagram).

01.00 PM

Între timp, colega mea, Anca, a testat noul Z Flip3, în timp ce pregătea un shooting pentru următoarea ediție din print a revistei. Z Flip 3 e telefonul perfect pentru cineva on the go – ecranul principal a fost reproiectat și este acum de patru ori mai mare decât cel al primului model, facilitând vizualizarea notificărilor și a mesajelor fără a fi nevoie să-l deschizi (o funcție care, crede-ne, vine în ajutor când ai mâinile pline cu pungi și vrei să vezi de ce îți sună telefonul fără să fie nevoie să îl deschizi, ci doar aruncând un ochi pe ecranul principal la notificări. Iar când totuși îl deschizi… hello, nostalgia Y2K! Nu numai cizmele cu platformă XXL, clipsurile de păr cu fluturași și blugii și fustele cu talie joasă au revenit în trend, aducând o renaștere a anilor 2000, ci și gadgeturile – iar Z Flip 3 este accesoriul tech perfect pentru un outfit retro (unde mai pui că poți să faci chestia aia super satisfăcătoare pe care o făceai  în liceu, când terminai apelul fără să apeși pe vreun buton, ci închizând clapeta).

03.00 PM

Pauza de masă – în care m-am folosit de Z Fold3 și ecranul lui imens pentru a mă uita la Netflix în timp ce am mâncat un sandviș și o salată (știu, știu, nu e tocmai sănătos să mănânci cu ochii ațintiți la un ecran, dar bear with me…). După ce am terminat de mâncat, m-am folosit iar de funcția multi-app a telefonului ca să verific ce mailuri am mai primit și să răspund rapid la ele (pe partea din stânga a ecranului am deschis GMail) în timp ce trăgeam cu ochiul la niște trailere noi de filme pe Youtube (care era deschis pe partea dreaptă a telefonului).

05.30 PM

M-am întâlnit cu colega mea, Anca, la o cafea, ca să discutăm câteva detalii despre noua ediție a revistei Cosmo… iar după ce am făcut asta, ne-am amintit una dintre cele mai cool funcții ale telefonului Galaxy Z Fold3 – și anume, că vine cu un truc care ajută enorm atunci când vrei să faci poze cuiva! Mai exact, este vorba despre faptul că atunci când faci fotografii, imaginea este vizibilă nu numai pe ecranul orientat către cel care ține telefonul și face poza (spre interior, adică), ci, SIMULTAN, ceea ce vezi pe ecranul interior este vizibil și pe o fereastră care se deschide pe ecranul din exterior, astfel încât persoana pe care o pozezi poate să vadă ce vezi tu, fotograful, și să își ajusteze poziția la fel de simplu ca și când ar face un selfie. I-am făcut câteva poze Ancăi, care au ieșit ultra cute (după cum poți observa mai jos) și am rămas amândouă uimite de faptul că, deși folosisem destul de intens telefonul pe parcursul zilei, bateria era încă pe la 60% (Z Fold3 are baterie dublă, și, în plus, a fost creat să consume mai puțină energie decât modelele ce l-au precedat, asta pe lângă faptul că display-ul este cu 29% mai luminos).

Z Flip3 a fost și el creat pentru a le oferi utilizatorilor cele mai bune capacități de surprindere a cadrelor. Ne-am făcut câteva selfie-uri fără să folosim mâinile, ci cu ajutorul funcției Flex Mode. De asemenea, am remarcat că poți păstra dispozitivul pliat și realiza o fotografie sau un clip chiar de pe ecranul principal, utilizând funcția Quick Shot îmbunătățită printr-un dublu click pe tasta de pornire a telefonului.

07.00 PM

Am plecat spre casă cu Galaxy Z Fold3 și m-am oprit să îmi iau un smoothie, iar ca să fiu în ton cu vibe-ul multitasking al zilei, am făcut un  apel video cu colega mea, Diana, care mi-a amintit de câteva task-uri care trebuiau bifate pe parcursul săptămânii, pe care le-am notat în aplicația de Notes, deschisă pe cealaltă jumătate de ecran, concomitent cu apelul video. A început să picure afară, dar nu a fost problemă, pentru că noile telefoane Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 sunt rezistente la apă!

09.30 PM

Mi-am încheiat seara profitând de ecranul imens al lui Galaxy Z Fold3, pe care m-am uitat la fel de confortabil la Netflix ca și când m-aș fi uitat pe o tabletă. Apropo, dacă ți-a trecut prin minte faptul că poate nu e ok să „abuzezi” de funcția de îndoire a ecranului, să știi că, de fapt, testele celor de la Samsung arată că pot rezista până la 200.000 de plieri (poți, deci, să faci treaba aia cu trântitul ultra satisfăcător a clapetei lui Z Flip3, sau poți să îl îndoi pe Z Fold 2 în două ca să îl faci să fie propriul stander în timp ce te uiți la ceva pe el. Și pentru că tot vorbim despre durabilitate, să știi că amândouă telefoanele sunt echipate cu o nouă carcasă din aluminiu (Armor Aluminum) – cel mai puternic aluminiu utilizat vreodată pe un smartphone – împreună cu cel mai dur Corning® Gorilla® Glass Victus™, pentru a proteja împotriva zgârieturilor și a căzăturilor accidentale. Deci dacă te știi mai neîndemânatică, astea-s clar telefoanele pentru tine.

Mai multe detalii despre noile smartphone-uri pliabile Samsung – Galaxy Z Fold3 5G și Galaxy Z Flip3 5G – poți afla aici.

Material susținut de Samsung România.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.