Copiii moștenesc inteligența mamei, arată un studiu

Un studiu recent confirmă faptul că inteligența este moștenită de la mamă, nu de la tată sau de la ambii părinți.

Când vine vorba de inteligență, „O am de la mama” este absolut corect. Un nou studiu publicat în Psychology Spot spune că oamenii se nasc cu gene care funcționează diferit în funcție de unde sunt moștenite – de la mamă sau de la tată. Dacă ne referim la inteligență, genele provin de la mamă.

Citește și: 4 hobby-uri care te fac mai inteligentă

Chiar dacă mulți dintre noi credem că inteligența vine de la ambii părinți, nu e cazul. Genele respective sunt situate pe cromozomul X și, pentru că femeile au câte doi, asta înseamnă că urmașii au de două ori mai multe șanse să preia inteligența mamei.

În plus, chiar dacă tatăl îți transmite câteva gene, șansele ca acestea să aibă un impact asupra creierului tău sunt foarte mici. „Dacă genele sunt moștenite de la tată, sunt dezactivate”, scrie în studiu.

Citește și: Merită să renunți la studii pentru un job cool?

Bineînțeles, alte gene funcționează invers – sunt activate doar dacă provin de la tată.

Aceasta nu e prima dată când cineva a studiat proveniența inteligenței la copii. În 1994, aproape 12.700 de tineri între 14 și 22 ani au fost intervievați, iar întrebările s-au concentrat pe IQ-ul acestora, rasă, educație și statusul socio-economic. Cercetătorii au descoperit atunci că dacă mama avea un IQ mare șansele ca și copilul să îl aibă erau mari.
*articol preluat din Good Housekeeping (autor: Lauren Smith)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.