Comportament nepoliticos la petrecerile de Crăciun

Petrecerile de Crăciun se apropie și suntem sigure că nu vrei să fii persoana „aceea” care a făcut ceva nepoliticos fără să își dea seama.

La birou se organizează o petrecere de Crăciun, părinții iubitului te-au invitat la ei pentru masa de Crăciun, trebuie să mergi și la rudele tale, poate și pe la vreo prietenă… Toate acestea după ce ai petrecut o grămadă de timp în căutarea cadourilor perfecte, ai căutat rețete noi, ai decorat casa și ai căutat oferte de vacanțe pentru Revelion. Este de înțeles de ce ești mai stresată și obosită în această perioadă, dar asta poate duce la un comportament nepoliticos involuntar.

Comportamentul nepoliticos la petrecerile de Crăciun

Apari cu partenerul sau cu copilul

Dacă persoana care te-a invitat nu a menționat că mai poți aduce pe cineva, nu o face! Nu presupune că poți veni de mână cu partenerul sau cu copilul în brațe, vei pune gazda într-o situație penibilă. Măcar întreabă dacă mai poți aduce pe cineva înainte să apari la ușă însoțită.

Citește și: Crăciun ca în povești: cele mai frumoase decorațiuni DIY 

Ajungi prea devreme

Sigur, e nepoliticos să ajungi prea târziu, dar asta nu înseamnă că e ok să apari cu o oră mai devreme. Gazda se va simți grăbită și e posibil chiar să o găsești în pijama, cu bigudiuri pe cap. Mai bine plimbă-te puțin prin cartier.

Aduci ceva ce trebuie preparat

E recomandat să nu apari cu mâna goală, dar evită să aduci ceva ce trebuie preparat. Gazda deja s-a săturat de organizare și gătit!

Te plimbi prin casă

Poate că ești curioasă să vezi cum arată restul casei, dacă este prima dată când ajungi acolo, dar nu începe să te plimbi de una singură! Este foarte dubios să mergi până la baie și să vezi cum unul dintre invitați s-a strecurat în dormitorul tău.

Nu ții cont de bunele maniere la masă

Multe dintre regulile de etichetă au fost demult uitate, dar o adevărată lady știe că acestea sunt esențiale. Am discutat despre acest subiect în articolul de AICI.

Stai doar cu ochii în telefon

Dacă te plictisești atât de mult, de ce nu te duci acasă? Ai fost invitată pentru socializare, nu pentru a sta pe Facebook.

Citește și: 3 deserturi raw perfecte pentru masa de Crăciun 

Faci pe criticul

„Eu aș fi decorat altfel camera asta…”, „Eu aș fi pus alte condimente la friptura asta…”, „Eu aș fi cumpărat alt sistem audio…” Nimănui nu îi place ca invitații să se poarte așa! Știi cum se spune, dacă nu ai nimic frumos de zis, mai bine taci.

Nu mulțumești gazdei sau invitațiilor

Dacă ai fost invitată în casa cuiva, ai grijă să mulțumești gazdelor la plecare. Dacă tu ai organizat petrecerea, mulțumește invitațiilor că au venit.

 

*articol preluat din Woman’s Day (autor: Dawn Papandrea)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.