Colegele de apartament – o relatie spinoasa

Una dintre colegele tale de apartament nu face curat, cealaltă îţi ”împrumută” din haine fără să spună nimic… În asemenea situaţii vezi negru în faţa ochilor şi, pe bună dreptate, simţi că le-ai strânge de gât pe amândouă.  Evident, aceasta nu este o soluţie, dar ceva trebuie să faci pentru că nu poţi sta îmbufnată tot timpul.

Noi îţi spunem cum rezolvi diplomatic cele mai frecvente situaţii critice care pot interveni între tine şi colegele de apartament.

Situaţia nr.1

Vii acasă, totul este vraişte, iar una dintre colegele tale de apartament s-a servit din mîncarea ta până a terminat-o. Ce e de făcut?

O lista cu regulile casei în care să scrieţi tot: cine şi cînd face curat, faptul că trebuie să întrebi înainte de a împrumuta haine, genţi, pantofi şi că nimeni nu are voie să mănînce hrana alteia fără să ceară voie, etc.

Situaţia nr. 2

E dimineaţă, aşa că te trezeşti cam buimacă şi te îndrepţi către baie cînd, ce să vezi, iubitul colegei tale de cameră este înăuntru şi se spală pe dinţi. Cu toate că-i spui că întîrzii la serviciu dacă nu-ţi dă ”prioritate”,  tipul pare că nici nu te aude. Apoi găseşti două genţi imense cu haine, cărţi şi CD-uri, semn că iubitul colegei intenţionează să se instaleze în casă fără acceptul tău. Ce faci?

Spune-i colegei tale de apartament cu mult calm faptul că nu este OK să adauge încă o persoană în apartament fără să te consulte şi că ar fi trebuit să vorbiţi toţi trei înainte şi despre împărţirea cheltuielilor. Nu ţipa şi nu ”arunca” vorbe urîte pentru că nu-ţi va fi de nici un folos.

Situaţia nr. 3

Aveţi diverse lucruri care se folosesc la comun în casă, de la detergentul de vase la hîrtia de bucătărie, cafeaua şi cîte altele. Din păcate, colega ta de apartament nu dă semne că are intenţia să contribuie la cumpărarea lor prea des.

Pune cap la cap o listă cu produsele folosite la comun cu tot cu preţ şi cantitatea consumată într-o lună şi împarte suma totală la doi. Astfel, acei bani vor fi puşi deoparte în fiecare lună pentru spezele apartamentului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.