Codul bunelor maniere la party-uri

COSMO te învaţă cum să te comporţi impecabil în cadrul unui eveniment.

Ştii cum e, felul în care te porţi cu gazdele şi cu ceilalţi invitaţi la o petrecere îţi poate pune eticheta de musafir iubit de toată lumea sau, din contră, de persoană nesuferită – şi nu, nu vrem asta. Sigur că este nevoie şi de un talent nativ de a şti să comunici şi să legi conversaţiile, însă asta nu e totul. Iată de ce reguli de bunele maniere să ţii cont pentru a lăsa o impresie impecabilă în ochii tuturor.



Nu critica

Abţine-te pe cât posibil să te declari nemulţumită de mâncarea pregătită de gazde sau de lipsa din meniu a nu ştiu cărui cocktail preferat de tine. Gândeşte-te că nu e sfârşitul lumii şi că să ignori micile detalii nesatisfăcătoare te ajută şi pe tine să depăşeşti dezamăgirea de momento. În plus, indiferente de câte şi ce lucruri faine povesteşti la party, oamenii te vor ţine minte ca cea care s-a plâns de preparate. Evită să îţi faci o astfel de imagine.

Poarta-te decent

Una e să sorbi dintr-un cocktail Cosmopolitan pentru a intra în atmosfera petrecerii şi alta e să ceri barmanului să îţi aducă shot după shot. Mai mult, cerând gazdei băutură în exces, dai impresia neplăcută că profiţi de faptul că nu e pe banii tăi. Rezumă-te să consumi aceeaşi băutură toată seara şi opreşte-te atunci când simţi că e suficient. Totodată, nu râde zgomotos şi nu gesticula peste măsură – cu alte cuvinte, nu te pune în lumina reflectoarelor fiind gălăgioasă, ci prin discreţie.

Respecta opiniile altora

În cadrul unor evenimente speciale sau la petreceri chiar nu e locul în care să intri în polemici cu alţi invitaţi. Politicos este să respecţi opinia interlocutorului tău, chiar dacă nu te regăseşti deloc în ceea ce spune şi să nu îl contrazici cu dispreţ. Dacă totuşi nu poţi să îl aprobi, spune ceva de genul: „Înţeleg, însă părerea mea este că…“ sau „Aşa e, dar ce zici despre…“. Astfel, persoana cu care eşti în dialog pricepe că i-ai ascultat părerea şi că eşti implicată în conversaţie.

Fii recunoscatoare

Mulţumeşte gazdelor pentru invitaţie şi laudă-le eforturile – nu te costă nimic să fii amabilă, ba chiar vei fi apreciată că ai fost drăguţă şi atentă la cum s-au pregătit. Nu fii zgâricită cu a spune „mulţumesc“, iar atunci când eşti într-un cerc de oameni nu vorbi doar despre tine, ci mai degrabă ascultă şi pune întrebări. Şi nu uita, nu bârfi şi nu pune altor invitaţi de la party întrebări indiscrete, prin care să îi faci să se simtă prost. Rezumă-te să dai startul unor conversaţii generale, presărate cu umor – un „ingredient“ care relaxează instant orice atmosferă.

Etichete: hot
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise