Cocktail – uri de primăvară

By  | 

E sâmbătă și n-ai nimic de făcut? E sezonul perfect pentru nişte cocktail – uri elegante şi extrem de… siropoase. Pune-te pe preparat şi relaxează-te sorbindu-le. Sau cheamă niște prieteni!

 

Mai știi cum se prepară celebrul cocktail COSMOPOLITAN? cosmopolitan-831733_1280

Dancing with the devil

  • 45 ml tequila
  • 15 ml Chambord
  • 15 ml suc de lămîie
  • Puţină bere de ghimbir
  • Ghimbir macerat sau felii de lămâie

Toarnă tequila, Chambord şi apoi sucul de lămâie. Adaugă gheaţa, amestecă-le bine, apoi toarnă deasupra bere de ghimbir. Ornează paharul de cocktail cu ghimbir sau felii de lămâie şi serveşte-l în tihnă.

 

Mojito Proseco

  • 6 frunze de mentă
  • Cîteva felii de lămâie
  • 45 ml vodka fructe de pădure
  • 45 ml Bacardi Lămîie
  • Cîteva linguriţe de sirop de zahăr (apă şi zahăr fierte în cantităţi egale)
  • 30 ml vin spumant

Într-un pahar, toacă frunzele de mentă, adaugă gheaţă, sucul de la una din feliile de lămîie şi apoi restul ingredientelor. Amestecă bine şi bucură-te de gustul răcoritor al băuturii.

 

Şurubelniţă spumoasă

  • 45 ml vodka
  • Cîteva felii de portocală
  • Puţin Perrier

Umple un pahar cu gheaţă şi adaugă feliile de portocală (poţi folosi mandarine sau minole dacă vrei). Toarnă apoi vodka şi continuă prin a adăuga câţiva stropi de Perrier.

 

Black magic woman

  • 60 ml vodka
  • 30 ml sirop de zahăr
  • 30 ml suc de lămîie
  • O lingură de dulceaţă de mure
  • Câteva picături de vin spumant

Pune toate ingredientele, cu excepţia vinului, într-un shaker şi agită cu putere timp de cîteva secunde. Toarnă amestecul peste gheaţă pisată şi apoi adaugă vinul spumant.

 

The Cranberries

  • 120 ml şampanie
  • 15 ml triplu-sec
  • Suc de merişor
  • Coacăze uscate

Toarnă triplu-sec pe fundul unui pahar înalt cu picior, apoi completează cu şampanie până la umplerea paharului. Înainte de servire, adaugă sucul şi apoi scapă în pahar cele câteva coacăze.

 


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *