Cine este DJ-ul #1 din lume în anul 2020?

Întrebarea din titlu și-a găsit răspunsul pe 7 noiembrie, în cadrul unui eveniment atipic pentru industria muzicii electronice, care, alături de întreaga lume a fost nevoită să se re-adapteze noului context. Lumea implicată în cultura dance de la organizatorii de festivaluri , concerte sau evenimente de club, artiști și DJ s-a mutat în acest an în online/digital.

Reprezentanții DJ Mag au decis să mute această ceremonie pe conturile de social media. AMF a pregătit un eveniment virtual care a inclus un live performance al celui ce urma să câștige titlul de The World’s No.1 DJ. Fanii muzicii dance au răspuns invitației DJ Mag de a se implica în procedura de vot, pentru ediția 2020 a Top 100 DJ MAG au fost înregistrate peste 1, 3 milioane de voturi, cifră apropiată de recordul stabilit în 2019.

Iar câștigătorul este… DAVID GUETTA!

Anul trecut a bifat cea mai înaltă poziție in poll-ul realizat de DJ MAG, a ajuns pe locul 3, cea mai bună poziție din ultimii 9 ani. Cu o serie de producții si proiecte noi, Guetta părea pregătit pentru festivalurile din 2020, ne-a demonstrat-o în 2019 cu set-ul plin de energie și piese noi din mainstage-ul festivalului UNTOLD. Doar că acest an a avut un alt parcurs, iar francezul și-a reconfigurat traseul.

A organizat două evenimente live “United at Home”, în Miami și New York reușind să strângă din donații peste 1,5 milioane de dolari pentru World Health Organisation. Și nu s-a oprit aici. De la noutatea momentului, “Let’s Love” (feat. Sia) până la track-urile lansate cu seria „Future Rave”, aici fiind incluse colaborările cu MORTEN („Kill Me Slow”, „Nothing”, „Detroit 3AM”, „Make It To Heaven”), plus alias-ul Jack Back, Guetta nu numai că nu s-a oprit, a reușit să se reinventeze și să fie mai relevant ca niciodată.

Poți urmări setul pregătit de el și live streamed după victorie, aici.

Alte apariții live în cadrul ceremoniei TOP 100 DJ MAG: Afrojack, Armin van Buuren, Avalan, David Guetta, Don Diablo, Nicky Romero, dar și un moment în exclusivitate Two Is One II=I set. Fiecare artist a susținut live-ul din diverse locații aflate în Amsterdam.

Rave de acasă

Într-un 2020 complet lipsit de festivaluri și evenimente de club, pandemia a lovit crunt industria de evenimente, totul a fost amânat, reprogramat sau anulat. Chiar și în aceste condiții s-au găsit soluții pentru ca acest fenomen să meargă mai departe: organizatorii de festivaluri au pregătit evenimente care au permis raverilor să petreacă, în siguranță de acasă. DJ-ii s-au alăturat acestor inițiative, iar platformele de Zoom, Twitch sau YouTube au fost folosite pentru a fi alături de fanii din întreaga lume.

TOP 100 DJs of 2020

Pe lista DJ-ilor de top ai anului 2020 se numără și alți câțiva dintre artiștii noștri preferați:

OLIVER HELDENS

Încă din 2018 a fost în continuă ascensiune, a fost invitat la cele mai mari festivaluri din lume de la Ultra Music Festival în Miami pînă la UNTOLD în Cluj-Napoca, olandezul a reușit să devină un nume cu greutate în industria dance, in TOP 100 DJ MAG 2019 a marcat o urcare de 2 locuri, ajungând până pe 7.

În ceea ce privește catalogul de release-uri, Heldens a început bine anul 2020, a lansat colaborarea cu Riton, “Turn Me On” care a devenit the number one trending track in the UK, au urmat “Lift Me Up”, “Aquarius”, “The G.O.A.T”, “Take A Chance”, “Details”, “Rave Machine”, “Break This Habit” sau “Somebody”, versiuni remix pentru Justin Timberlake, Katy Perry, Solardo & Paul Woolford. Platforma Beatport l-a desemnat ca cel mai bine vândut artist din ultimele 12 luni, iar Heldens a ales să-și surprindă fanii cu set-uri live și un eveniment superb susținut cu o orchestră simfonică la Royal Concertgebouw.

W&W 

Cu multe act-uri care au dispărut în pandemie, au existat altele care au găsit în această perioadă noi oportunități. Un astfel de exemplu este duo-ul W&W. După un set exploziv in main-ul festivalului UNTOLD, cei doi au dus conceptul “Rave Culture” la un alt nivel, reușind să prezinte fanilor un virtual reality livestream, pentru care s-au pregătit două luni și le-a ieșit!

CHARLOTTE DE WITTE

În luna februarie eram atât de entuziasmați de anunțul făcut de organizatorii festivalului UNTOLD, cu primul val de artiști confirmați pentru 2020. Unul dintre numele care a generat acest entuziasm este Charlotte De Witte. Artista din Belgia pare să ignore curentul EDM, House, Trance, Big-Room și să-și consolideze statutul de „Queen Of Techno”.

Ne-ar fi plăcut să o vedem la GALAXY STAGE @ UNTOLD, dar așteptăm până la anul. În 2020 a devenit rezident la BBC Radio 1, a lansat producții noi, memorabilă fiind colaborare cu Chris Liebing pentru EP-ul “Liquid Slow”, la care se adaugă „Vision”, „Rave On Time”, „Return To Nowhere” și remix-ul pentru clasicul „Hold That Sucker Down” de la Jerome Isma-Ae.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.