
Cina de Sărbătoare
Impresionează-ţi iubitul sau invitaţii cu câteva preparate* sofisticate, pe cât de arătoase, pe-atât (sau dublu) de gustoase!
Raţă cu portocale şi rozmarin
Salată caldă de pere cu merişoare
Gratin de cartofi şi varză de Bruxelles
E vremea pentru desert!
Pavlova cu rodii şi zmeură
6 porţii
1,5 linguriţe amidon de porumb
O ceaşcă de zahăr
4 albuşuri mari
¾ linguriţe oţet alb
¾ linguriţe evtract pur de vanilie
O conservă de 400 ml lapte de cocos răcit în frigider
¾ ceaşcă smântănă pentru frişcă foarte rece
180 g zmeură proaspătă
½ ceaşcă sâmburi de rodie
Zahăr pudră pentru ornat
Mai întâi, preîncălzeşte cuptorul la 150 de grade Celsius şi pregăteşte o tavă tapetând-o hârtie de copt pe fund. Combină1/4 din zahăr cu amidonul, bate separat albuşurile şi oţetul 1-2 minute cu mixerul reglat la viteză medie, apoi adaugă restul de ¾ din zahăr, linguriţă culinguriţă, până ce se încorporează. Tot la fel adaudă şi amestecul de amidon şicontinuă să baţi 2-3 minute până ce spuma devine groasă şi lucioasă. Include şivanilia, bătând încă un minut. Răstoarnă totul pe tava cu hârtie, în formă câtmai rotundă şi foloseşte spatula pentru a crea o gaură mare în mijloc, trăgândcompoziţia spre margini. Pune în cuptor tava, reducând căldura la 120 de grade,şi las-o 30 de minute. Opreşte apoi cuptorul şi lasă bezeaua să se răceascăacolo, fără să-l deschizi, timp de patruore sau peste noapte. Înainte de servire, prepară crema: scoate conserva decocos din frigider, scurge lichidul într-un pahar, apoi combină cema de cocoscu smântâna şi bate-le cu mixerul 1-2 minute. Pune apoi bezeaua pe platou,umple-o cu frişca obţinută, apoi împrăştie fructele pe deasupra. La final, presară zahăr pudră peste fructe.
Citeşte şi celelalte reţete în ediţia de decembrie a revistei Cosmopolitan România.
Foto: Steve Giralt. Food styling: SimonAndrew. Prop styling: Megan Hedgpeth. Text: Ana-Maria Prunariu.
Email