Tot ce trebuie să știi despre chiromanție sau cititul în palmă

Arta cititului în palmă (sau chiromanția) a fost folosită încă din epoca de piatră și are ca scop prezicerea viitorului. Dintotdeauna, omul a vrut să se cunoască cât mai bine și să afle ce îi rezervă viitorul. Din acest motiv, s-a născut chiromantia, sau, așa cum este cunoscută de către oricine, arta cititului în palmă. Numele său provine de la cuvintele grecești „cheir”, care înseamnă „mână”, și „manteia”, adică prevestire.

Cu toții am văzut prin filme sau desene animate cum funcționează toată treaba: te plimbi printr-un cartier întunecat și dubios unde o femeie misterioasă te atrage într-un cort sau în casa sa… se uită puțin la palma ta, apoi îți spune că vei câștiga la loterie, apoi îți vei găsi dragostea vieții tale, apoi o mare nenorocire se va abate asupra ta. Bineînțeles, totul se termină cu tine scoțând niște bani frumoși din buzunar pentru a afla mai multe detalii.

În realitate, chiromanția nu funcționează tocmai așa. Pentru început, trebuie să cunoști destul de bine nu doar banalele linii, ci și forma mâinii, dar și anumite lucruri despre degete.

Palmele

chiromantie

Palmele pot fi clasificate în pătrate și lungi. Pentru a-ți da seama cât mai clar despre ce tip este vorba, trebuie să vizualizezi palma fără degete. În mare, persoanele cu palma pătrată ar trebui să fie realiste, cu picioarele pe pământ, foarte muncitoare și rezistente fizic, să aibă multă energie, dar și talent. În schimb, dacă mâna este lungă, acea persoană ar trebui să fie visătoare, cu o imaginație bogată, dar care reușește cu greu să își exprime ideile.

Există, de asemenea, și o clasificare în funcție de mai multe criterii, unde avem mâna elementară, mâna practică și mâna conică (plus diferite combinații între ele). Prima dintre ele ar trebui să aibă pielea ceva mai aspră, uneori cu păr, iar liniile puține (cel mai des doar cele 3 principale); cea de-a doua are degetele mai lungi și bine definite, pielea mai fină, iar palma are mai multe linii; cea de-a treia este mai grațioasă, iar degetele sunt lungi.

După ce forma mâinii și a degetelor a fost observată și câteva informații au fost extrase de aici, cel sau cea care citește în palmă va trece la liniile din palmă. Se crede că persoanele care au mai puține linii au dus o viață mai ușoară, în timp ce persoanele care au sute de linii subțiri au avut mai multe griji. Dacă observi o mică pată/un punct pe palma cuiva, se crede că acela a fost un obstacol, iar dacă semnele sunt repetate, reprezintă o problemă cu care persoana respectivă se confruntă des.

Ajungem apoi la cele trei linii principale: linia inimii, linia capului și linia vieții.

Citește și: Totul despre Reiki. Ce este, cum ajută organismul, sfaturi pentru începători

Cele trei linii principale ale palmei

chiromantie

Linia inimii este cea mai apropiată de degete. Ea trece de-a lungul palmei, începând de obicei între degetul arătător și cel mijlociu și ajungând spre lateratul palmei. Și de această dată există o subclasificare, pentru că există linia fizică a inimii și cea mentală. Prima va fi mai curbată spre degete, în timp ce a doua nu este curbată.

În genere, linia inimii nu va spune că peste 43 de luni îți vei cunoaște Făt Frumosul, ci pur și simplu indică modul în care intri în relație cu cei din jurul tău. În cazul persoanelor cu o linie fizică a inimii, ei sunt o fire deschisă, afectuoasă, care își exprimă cu ușurință sentimentele. De asemenea, atunci când suferă își revin destul de repede. Cei care au o linie necurbată, deci mentală, sunt de obicei persoane care își dezvăluie greu sentimentele. Sunt foarte sensibili, dar introvertiți și au nevoie de spațiu în jurul lor.

Cea de-a doua este linia capului. Ea începe pe undeva între degetul mare și arătător și traversează palma. Uneori ajunge pe cealaltă latură a palmei, dar de obicei se termină pe undeva pe la mijloc. Această linie reprezintă calitatea gândirii unei persoane, intelectul acesteia. Dacă linia este dreaptă, ea este o linie practică și se găsește pe palmele persoanelor cu picioarele pe pământ, care au o gândire practică. Dacă linia are o curbă proeminentă, ea este numită „imaginativă” și este reprezentativă pentru persoanele care abordează problemele vieții cu imaginație și creativitate.

Nu în ultimul rând, avem linia vieții. Ea înconjoară degetul mare, făcând un semicerc în jurul acestuia. În general, dacă linia veții acoperă o suprafață mai mare din palma ta, înseamnă că ești o persoană alertă, ce emană energie. Dacă semicercul se află cât mai aproape de baza degetului, atunci ești letargică și apatică.

Uneori, linia vieții este „ruptă” la un moment dat. Acest lucru semnifică o schimbare importantă din viața ta, un moment de cumpănă în care ți-ai schimbat radical percepția asupra vieții.

Nici de această dată nu ne vom lungi prea mult, dar, dat fiind că mai sunt multe lucruri de spus despre chiromanție, vom reveni cu un alt articol. Mai avem de discutat despre liniile grijilor, linia destinului, liniile secundare și degete.

Citește și: Casă mai pozitivă cu ajutorul Feng Shui 

Liniile grijilor, linia destinului și liniile secundare

citit in palma

Luniile grijilor se află la baza degetului mare și se duc spre linia vieții, uneori traversând-o. În general, persoanele care nu prea au astfel de linii au o viață lipsită de griji, iar cei care au zeci sau sute de linii micuțe se îngrijorează mereu, chiar și fără un motiv serios. Dacă liniile grijilor traversează linia vieții, au existat sau vor putea exista îngrijorări ce pot pune în pericol sănătatea ta.

Linia destinului trece prin mijlocul palmei (dinspre închietură spre degete). Nu toate persoanele o au. De regulă, se crede că prezența sa indică faptul că persoana în cauză va trebui să facă mereu eforturi pentru a-și atunge țelurile, iar absența sa – persoana nu va face eforturi, ci va „pluti în derivă”.

Mai există, de asemenea, și liniile secundare: linia ficatului și linia soarelui. Prima dintre ele, linia ficatului, pornește de obicei din interiorul liniei vieții spre linia inimii și reprezintă starea ta generală de sănătate. Dacă nu ai această linie, înseamnă că ai o sănătate foarte bună, iar viața ta va fi lungă. Prezența sa nu înseamnă neapărat că te vei îmbolnăvi de ceva grav, ci că ai, în general, probleme de sănătate (de exemplu, răcești foarte des iarna).

Linia soarelui este paralelă cu linia destinului și are legătură cu cariera. Dacă aceasta este puternică și se întinde pe toată palma, înseamnă că viața ta profesională va fi întotdeauna bună. Dacă este foarte scurtă, nu ai reușit să îți păstrezi norocul în carieră, deși ai început cu dreptul.

Degetele

citit in palma

Pentru început, atunci când cineva întinde palma spre a fi citită, poate ține degetele lipite sau depărtate unul de celălalt. În primul caz este vorba de o persoană precaută și timidă, iar în cel de-al doilea de o persoană încrezătoare și deschisă.

Apoi, cel sau cea care practică chiromantia se va uita la închieturile degetelor, care pot fi fine sau noduroase. Primele indică o persoană care se bazează pe intuiție, iar cele noduroase o persoană care analizează mult o situație înainte de a acționa.

Și vârfurile degetelor sunt diferite! Există vârfuri pătrate, spatulate și conice. Persoanele cu vârfuri pătrate au o fire practică, sunt atente și ordonate. Persoanele cu vârfuri spatulate sunt practice și inventive, iar cele cu vârfuri conice sunt sociabile, sensibile și au o gândire idealistă.

După ce a observat toate aceste lucruri, ghicitorul se va uita la degetul mare. Se crede că, cu cât acesta este mai mare, cu atât succesul pe care îl vei avea de-a lungul vieții va fi mai mare. În general, dacă acest deget este foarte mare, ești o persoană inteligentă, ce are o voință puternică, iar dacă este scurt, ai o voință slabă și ești încăpățânară fără motiv.

Cei care practică această artă cunosc, bineînțeles, mai multe informații, dar acest articol nu are rolul de a te învăța o meserie nouă peste noapte; în schimb, te poate ajuta să înveți lucruri noi despre tine sau despre prietenele tale.

Surse foto: iStock, guliver/thinkstock

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise