Charisma se învață! Află cum să capeți încredere în farmecul tău

Deseori auzi despre anumite persoane că sunt charismatice, însă ce presupune, mai exact, charsima? Această trăsătură umană se referă la influența pe care o persoană o poate avea asupra altor persoane prin intermediul farmecului său personal.

În mod evident, charisma nu poate lipsi unor persoane publice precum oamenii politici, actorii sau cântăreții, însă există destule joburi din viața de zi cu zi unde această trăsătură este extrem de importantă. Crezi că un manager lipsit de charsimă poate obține rezultate spectaculoase de la echipa sa sau că un simplu vânzător nu își folosește tot farmecul de care dispune pentru a-și vinde produsele?

Poate că nu te-ai considerat vreodată o persoană charismatică și, în timp ce citeai rândurile de mai sus, ți-ai confirmat faptul că trăsătura îți lipsește cu desăvârșire. Însă în rândurile următoare, vei învăța nu doar cum să-ți cultivi charisma, ci și cât de importantă este ea pentru evoluția ta personală și profesională.

Educă-ți charisma printr-o metodă… economică

swot

Află ce nu-ți place la ține și ce-ți reproșează ceilalți! Dacă nu te poți decide, întreabă-ți prietenii sau familia. Dacă nici așa nu merge, apelează la un truc economic, analiza SWOT.

SWOT este o metodă de studiu inventată de un economist pentru a determina caracteristicile unui produs. În mod ciudat, SWOT a dat rezultate la fel de bune și în cazul explorării personalității umane. Să trecem la treabă!

  • Ia o coală de hârtie și delimitează 4 coloane.
  • Apoi, introdu criteriile în funcție de care vei realiza introspecția – Puncte Forte (Strengths), Puncte slabe (Weaknesses), Oportunități/Scopuri (Opportunities) și Amenințări (Threats).
  • Completează coloanele cu ceea ce consideri tu că-ți definește personalitatea.
  • După ce ai terminat de scris, „arborează” cu încredere lista într-un loc în care rișți să dai cu nasul de ea de mai multe ori pe zi.

Concentrează-te cel mai mult pe răspunsurile tale din coloana Puncte Forte și reține-le! În momentele în care vei simți că nu ai încredere în tine, le poți repeta în gând și vei ieși mai ușor din starea negativă.

Pe de altă parte, ia aminte la „mărturiile” pe care le-ai notat în coloana Puncte Slabe. Scopul tău din acest moment este de a le transforma în puncte forte!

Emană încredere în tine

Dacă tu nu vei avea încredere în capacitățile tale, nu vor avea nici ceilalți! Dar nu lua situația în tragic, pentru că orice problemă are și o rezolvare.

Dacă eșți o persoană care are dificultăți în ceea ce privește încrederea în sine sau eșți mai timidă, găsește-ți un motto mobilizator și o tema muzicală care să te motiveze și să te binedispună.

Descoperă un moto care să funcționeze în orice situație, câteva cuvinte care să te pună pe picioare la sfîrșitul unei zile infernale. Dacă te afli în pragul unei depresii, poți să încerci să schimbi ceva din rutina zilnică. Fă-ți un abonament la sală, de exemplu, și energizează-te!

Comunică fără cuvinte

charisma comunicare

Învață să mergi! S-a demonstrat că persoanele care se deplasează prea încet sunt privite cu neîncredere. De altfel, nici cei care merg prea repede nu au o soartă mai bună. Chiar dacă te grăbeșți, pășește ferm, fără ostentație, privind numai înainte. Persoanele care se uită în pământ sunt considerate a avea un caracter slab.

Dar nu numai ținuta te ajută să-ți dezvolți charisma, ci și felul în care comunici. Când vorbești cu cineva, adoptă „poziții deschise”. Adică, nu sta cu mâinile încrucișate sau cu geanta în brațe. Mai exact, nu crea granițe între tine și cealaltă persoană pentru că aceste gesturi „nu vorbesc bine” despre tine.

Învață să vorbești

Una dintre primele reguli ale oratoriei este să spui întotdeauna numai ce-ți place, și nu ceea ce-ți displace. Mai mult, nu începe niciodată o frază cu o negație, pentru că ai toate șansele să nu fi ascultată.

Donald Trump nu mai este de mult o celebritate îndrăgită, dar pe vremuri avea un sfat bun: atunci când vrei ca ceilalți să fie numai ochi și urechi și întru totul de acord cu punctul tău de vedere, să-ți expui părerea sub forma unei poveșți. Acesta este un truc dintr-un imens arsenal care poartă titulatura, nu tocmai frumoasă, de manipulare.

Învață să-ți expui părerea cu îndrăzneală, fără a trăda niciun fel de emoție și fără ezitări. Dacă vei începe să te bâlbâi, ceilalți vor crede că nu spui adevărul sau că nu ești sigură pe ce spui.

Energizează-te!

fitness energie

Unul dintre secretele strălucirii și magnetismului vedetelor este felul în care se îngrijesc! Chiar dacă nu ai timp să te duci la sală, încearcă măcar să mergi mai mult pe jos.

Dar nu numai plimbările te ajută să te relaxezi, ci și mineralele! Dacă eșți foarte nervoasă, suferi de depresii sau ai stări de anxietate, ia magneziu. 300 mg de magneziu este porția ta de energie zilnică.

Chiar și dieta este un factor care te poate ajuta să-ți îmbunătățești charisma. Renunță la grăsimi și dulciuri și mănâncă mai multe fibre (cereale). Fibrele sunt importante surse de energie și nu trebuie să lipsească din alimentația ta zilnică. De asemenea, mănâncă mai multe alune de pădure și migdale, iar corpul tău va străluci datorită uleiurilor benefice care se găsesc în aceste delicii ale naturii.

Știm că adori cafeaua, dar e mai bine să transformi licoarea neagră într-un delicios caffe latte îndulcit cu miere și vei vedea rezultatele schimbării în mai puțin de o săptămînă. De asemenea, alcoolul este un „hoț de energie”, așa că mai bine redu din cantitatea de alcool și mărește doza de apă pe care o bei zilnic.

Operațiunea „Dulapul”

Cromoterapia este unul dintre cele mai bune tratamente împotriva stresului, oboselii, depresiilor sau a stărilor de anxietate; să nu crezi că se rezumă doar la ședințele de terapie. Sunt culori care nu te avantajează, care nu fac altceva decât să scoată în evidență cearcănele și să te îmbătrânească prematur. Una dintre acestea este cea a grâului.

Că să știi ce nuanțe îți scot în evidență frumusețea, fă testul oglinzii. Diferențele se vor vedea imediat. Pune materialul sub bărbie și vezi ce scoate culoarea în evidență – ochii și pielea ta sau rochia superbă? Dacă balanța înclină către rochie, evită să o porți.

Iată un alt mic truc! Dacă ai ochii verzi, încearcă să te îmbraci în haine care au o culoare similară ochilor tăi. Efectul va fi spectaculos! Mai e un șiretlic care dă roade! Alege accesoriile în funcție de forma feței, a nasului, a ochilor sau a bărbiei. Dacă sunt total diferite, combină accesorii cu linii ascuțite cu unele cu finisaj rotund sau neregulat.

Citește și: Reguli vestimentare de care nu ar trebui să ții cont

Acestea sunt doar câteva mijloace prin care îți poți îmbunătăți charisma și, în același timp, încrederea în tine. Dacă, pe parcurs, descoperi și altele, nu ezita să ne împărtășești metoda.

 

Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.