Cele mai vandute carti ale momentului

Iubeşti literatura? COSMO ţi-a creat lista celor mai vândute cărţi ale momentului! Iată ce titluri merită le colecţionezi în biblioteca ta (şi să le citeşti, desigur!).

Cum gandesc politicienii. Radu Paraschivescu

Una dintre cele mai bine vândute cărţi ale editurii Humanitas la târgul de carte Bookfest din acest an este o „tragicomedie a alegerilor care readuc la putere tot mai puţine personalităţi şi tot mai multe personulităţi. Iar când politicianul se ştie impotent intelectual sau incapabil de acţiuni eficiente, arma cea mai la îndemână este patriotismul sforăitor, stropit cu lacrimi, mujdei şi şpriţ“, spune autorul.

Durere. Zeruya Shalev

Despre acest roman, bestseller la târgul de carte Bookfest 2016, ziarul german Frankfurter Allgemeine spune că „nu este doar un roman despre vină care însoţeşte aproape orice nouă iubire între adulţi, ci şi despre nevoia de a renunţa la dragoste“. Editura Polirom

Iuda. Amos Oz

Roman al devenirii şi o sofisticată poveste de iubire, „Iuda“ repune în discuţie, din perspectivă etică, politică şi istorică, figura trădătorului şi conceptul de tradare. O realizare literară de proporţiile unei simfonii, romanul apărut la editura Humanitas Fiction îmbină un subiect pasionant cu reflecţii îndrăzneţe asupra evenimentelor istorice care au determinat, pe de o parte, relaţiile dintre evrei şi creştini şi, pe de altă parte, cele dintre Israel şi lumea arabă.

Cumpatarea. Maria Duenas

Apărut la editura Polirom, romanul „Cumpătarea“ este un thriller pasionant, plin de aventură, conspiraţii şi romantism, o poveste despre curaj în faţa încercărilor vieţii si despre un destin schimbat pentru totdeauna de forţa unei pasiuni.

Toata lumina pe care nu o putem vedea. Anthony Doerr

Cu o structură labirintică pusă în pagină magistral, romanul multipremiatului scriitor american Anthony Doerr urmează vieţile a două personaje, Marie-Laure – o tânără franţuzoaică lipsită de vedere – şi Werner – un orfan de origine germană – , care ajung să se întâlnească în timp ce amândoi încearcă să depăşească suferinţa fizică şi psihică îndurată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Editura Humanitas Fiction.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.