Cele mai reusite filme de groaza

By  | 

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să cauţi un film de groază reuşit şi ai dat doar peste ”o supă reîncălzită”. De multe ori producătorii ales să refolosească o formulă de succes în detrimentul unei idei noi, inovatoare. Iată care sunt cele mai captivante filme horror ce te vor ţine cu pumnii încordaţi de la început până la final.

Seria filmelor ”Saw ”(I-VI), dintre care îl recomandăm pe al doilea. Dacă eşti fanul filmelor de groază cu torturi fizice şi psihologice îţi recomandăm cu încredere acest film sângeros dar şi inteligent. Jigsaw, master mind-ul din spatele crimelor pune la punct nişte capcane extraordinar de bine gândite, pentru fiecare personaj în parte. Doar cei hotărâţi să supravieţuiască vor reuşi.

”The Texas Chainsaw Massacre” se bazează pe o reţetă populară al cărui succes a fost verificat: 5 tineri de la oraş ajung într-un orăşel mic în care sunt vânaţi şi torturaţi de o familie de criminali. Şi acest film are mai multe remake-uri însă cel mai reuşit este originalul, din 1974. 

”The Silence of the Lambs” (1991) este un film de groază despre un criminal sângeros, Hannibal Lecter, un geniu în adevăratul sens al cuvântului, după cum vom vedea şi în ”Hannibal” (2001) şi ”Red Dragon”(2002). Lecter este interpretat de Sir Anthony Hopkins, iar agentul FBI care va reuşi să îl prindă este interpretat de Jodie Foster şi mai apoi de Julianne Moore în filmul ”Hannibal”.

”The Blair Witch Project” este un film despre nişte studenţi care au plecat să realizeze un documentar şi au dispărut, lăsând în urmă nişte filmări singurul indiciu despre ce s-ar fi întâmplat cu ei. Filmul este produs în aşa fel încât să pară că urmărim chiar înregistrările pe care tinerii le-au lăsat în urmă. Ceea ce este cu adevărta spectaculos în acest film de groază este tehnica, ce te ţine în suspans permanent.

”The Ring” este despre o jurnalistă care investighează o casetă care provoacă moartea tuturor celor care o urmăresc. Aceasta este într-o luptă şi cu timpul, deoarece chiar fiul ei este cel care a vizionat-o ultimul. ”The Ring” a fost inspirat de un film japonez, ”Ringu”, care prezintă exact aceeaşi poveste horror.

”The Exorcist” (1973) este, în mod previzibil, cel mai reuşit film de groază despre exorcism. Am putea enumera în această categorie şi alte filme, precum ”The Exorcism of Emily Rose” şi ”The Rite”, însă ”The Exorcist” este clasic şi remarcabil realizat în ciuda anului de apariţie. În plus, Linda Blair avea 14 ani când a interpretat rolul micuţei posedate. Sperăm că ea nu a avut coşmaruri…aşa cum am avut noi!

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *