Cele mai periculoase țări din lume pentru femei

Orice femeie din România știe că situația nu este atât de roz aici pentru noi, însă trebuie să ne amintim că există și țări și mai nesigure. Cu mult mai nesigure.

Cercetările recente efectuate de către Fundația Thomson Reuters au evidențiat care sunt cele mai periculoase locuri sunt la nivel mondial pentru femei. După efectuarea unor cercetări similare în 2011 (care au arătat că Afganistan, Republica Democratică Congo, Pakistan, India și Somalia) sunt cele mai periculoase din toate cele 193 state membre ale Națiunilor Unite, fundația a vrut să vadă dacă lucrurile s-au schimbat în acești șapte ani.Fundația a chestionat 548 de experți pe probleme de femei din întreaga lume, de la lucrători în domeniul ajutorului și dezvoltării, până la cadre universitare, profesioniști în domeniul sănătății, jurnaliști, comentatori sociali, factori de decizie politică etc. Folosind informațiile pe care le-au strâns din acest set de cunoștințe, au clasat fiecare țară în ceea ce privește riscul pentru femei în următoarele șase domenii:

Sănătate
Violența sexuală
Trafic de persoane
Discriminare
Tradiții culturale
Non-violență sexuală

Iată care sunt cele mai periculoase țări din lume pentru femei în 2018:

#10 Statele Unite ale Americii

Singura țară occidentală care s-a clasat pe listă a fost SUA, în urma creșterii campaniilor #MeToo și Time’s Up împotriva hărțuirii și violenței sexuale în ultimele luni.

#9 Nigeria

Tradițiile culturale ale Nigeriei au fost evidențiate drept unul dintre cele mai mari riscuri pentru femeile din țară, precum și violența sexuală și traficul de ființe umane.

#8 Yemen

În Yemen, accesul general la asistența medicală este limitat în urma unei crize umanitare din țară. Tradițiile culturale și discriminarea față de femei au fost, de asemenea, găsite a fi preocupări esențiale pentru femeile care locuiesc acolo.

#7 Republica Democrată Congo

După avertizarea Organizației Națiunilor Unite că cetățenii s-au confruntat cu „condiții urgente de trai” în Republica Democrată Congo ca urmare a războiului din țară, aceasta s-a clasat din nou ca una dintre cele mai periculoase țări pentru femei.

#6 Pakistan

Femeile din Pakistan sunt supuse unor riscuri ridicate din practicile culturale, religioase și tradiționale, iar violența pe bază de onoare este un lucru obișnuit în țară.

#5 Arabia Saudită

În ciuda ridicării interdicției de conducere de zeci de ani a femeilor din luna iunie, Arabia Saudită s-a clasat pe locul cinci. Problema principală a țării potrivit activiștilor este că „politica de tutelă” rămâne în vigoare, adică femeilor trebuie să li se acorde permisiunea unui bărbat de a lucra, de a călători, de a se căsători și de a căuta un tratament medical.

#4 Somalia

După ce a fost lovită de conflict timp de aproape trei decenii, Somalia a fost clasată drept una dintre cele mai riscante locuri pentru femei. Cel mai mult a ieșit în evidență la categoriile accesul la asistență medicală și accesul la resursele economice.

#3 Siria

Datorită absenței complete a legii în Siria în prezent, țara a fost considerată extrem de periculoasă pentru femei. S-a constatat că asistența medicală a fost deosebit de gravă pentru femeile siriene, precum și violența sexuală și non-sexuală.

#2 Afganistan

Afganistanul s-a clasat pe cel mai slab loc când vine vorba de accesul la asistență medicală, violență non-sexuală și discriminare împotriva femeilor din toate țările lumii. S-a dovedit a fi cea de-a doua cea mai nesigură pentru modul în care traditiile culturale tratează femeile, având, de asemenea, un risc ridicat pentru traficul de ființe umane și violența sexuală împotriva femeilor.

#1 India

India a fost clasată ca cea mai periculoasă țară pentru femei pentru a doua oară, iar experții spun că nivelurile de violență împotriva femeilor sunt încă la niveluri înalte.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.