Cele mai frumoase plaje din Grecia

Ne-am gândit să îţi prezentăm cele mai frumoase plaje din Grecia întrucât ea este cu siguranţă printre destinaţiile favorite în materie de vacanţe la malul mării. Prin excepţionalul climat mediteranean şi bogăţia culturii antice pe care numai Grecia pare să o aibă, ea este alegerea principală a multor turişti. Nu este doar un izvor de cultură al unei civilizaţii fascinante, ci este o destinaţie turistică ce oferă plaje superbe şi peisaje impresionante.

Plaja Elafonisi, Insula Creta

Insula Creta trebuie să fie pe primul loc în cadrul acestei liste cu cele mai frumoase plage din Grecia, prin plaja sa reprezentativă: Elafonisi. Aceasta este o plajă relativ izolată, situată în partea de Sud-Est a frumoasei insule şi este apreciată în special datorită faptului că are un nisip cu o tentă roz, care atrage imediat atenţia, la fel ca şi apa de culoarea smaraldului. Numele de ”plaja roz” se datorează coralului măcinat şi adus la mal de valuri.

Ceea ce este de asemenea special în cazul acestei plaje este modul în care aceasta se întinde pe o bucată de nisip în mare. Atunci când nivelul apei este mic, aceasta poate fi traversată pe jos, oferind o experienţă de neuitat celor aflaţi într-o vacanţă exotică acolo.

Plaja Navagio, Zakynthos

Lista celor mai frumoase plaje din Grecia continuă cu Plaja Navagio, situată în partea de Est a Insulei Zakynthos şi care este cu siguranţă cea mai fotografiată plajă din lume, datorită stâncilor sale abrupte cu totul şi cu totul spectaculoase. Este o plajă faimoasă, un simbol al frumuseţii naturii, care pur şi simplu îţi taie respiraţia atunci când devii martoră pentru prima oară a priveliştii impresionante.

Plaja Gerakas, Zakynthos

Pe locul trei în cadrul clasamentului celor mai frumoase plaje din Grecia se află o plajă exprem de apreciată datorită naturaleţii sale, şi anume Plaja Gerakas din Insula Zakynthos. Este o plajă recomandată celor care îşi doresc o vacanţă de vis într-o locaţie mai puţin aglomerată.  Fiind o plajă unde nu se practică sporturi de apă şi nu există restaurante şi baruri, plaja Gerakas este perfectă pentru orice femeie care îţi doreşte intimitate şi linişte. Plaja atrage atenţia prin formaţiunile stâncoase care o înconjoară şi face parte dintr-un parc naţional protejat.

Acest top al celor mai frumoase plaje din Grecia oferă alternative femeilor în căutare de un sejur mirific, exotic, la malul mării, în care să îşi reîncarce bateriile şi să uite de problemele sau monotonia de acasă. Măreţia stâncilor care înconjoară aceste plaje te va face să te simţi cu totul deosebită şi protejată în mijlocul naturii şi sub razele gingaşe ale soarelui. 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.