Cele mai frumoase destinatii de Craciun din Europa FOTO

Ştim că cel mai frumos loc în care îţi poţi petrece Crăciunul este alături de familie, dar nu te împiedică nimic să îţi iei familia şi să vizitaţi împreună una dintre cele mai frumoase destinaţii din Europa. Opţiunile sunt numeroase, timpul însă se scurge, aşa că trebuie să te decizi rapid!

1. Sibiu, România.

Începem lista cu cea mai accesibilă destinaţie de Crăciun, chiar la noi în ţară. Dacă nu ai reuşit să vizitezi până acum Sibiul, sărbătorile de iarnă sunt cel mai frumos pretext să o faci. Şi cu mândrie te anunţăm că acest oraş, fostă capitală europeană a culturii, este inclus cu târgul său magic de Crăciun în lista destinaţiilor favorite ale multor publicaţii respectabile internaţionale.

Bea un vin fiert lângă bradul de Crăciun, savurează o porţie de castane coapte şi admiră scena Naşteri Domnului sculptată în mărime naturală, toate în Piaţa Mare, acolo unde este organizat în fiecare an târgul de Crăciun.

2. Viena, Austria.

Târgul de Crăciun de la Viena, Christkindlmarkt, este organizat de mai bine de 700 de ani aşadar este încărcat de tradiţie şi de magia sărbătorilor de iarnă. Savurează mere sau pere caramelizate alături de un punch tradiţional şi plimbă-te printre tarabele pline de delicatese ori suveniruri. Atenţie, târgurile (da, sunt mai multe) sunt deschise la Viena încă de pe 16 noiembrie, aşadar poţi evita îmbulzeala dinaintea Crăciunului!

3. Budapesta, Ungaria.

Vecinii noştri au o capitală superbă, care devine o destinaţie de vis în timpul târgului de Crăciun. Budapesta este o destinaţie accesibilă datorită vecinătăţii, dar fermecătoare datorită oraşului superb. Târgul de Crăciun este organizat în 2 locaţii învecinate, unul în faţa Bisericii Sf. Ştefan (Szent István Bazilika), unde poţi asculta un concert de orgă superb sau în piaţa Vörösmarty, locaţia tradiţională.

Poţi savura prăjituri cu scorţişoară, langoşi, kürtőskalács şi vin fiert condimentat în timp ce admiri tarabele cu jucării din lemn şi alte suveniruri. Târgul ţine până pe 31 decembrie!

4. Bruxelles, Belgia.

Târgul din Bruxelles, Winter Wonders, se organizează încă din anul 2000 şi are o politică verde, modernă. Pe lângă spectacolul de sunet şi lumină de la Marele Palat inclus în Patrimoniul UNESCO te aşteaptă tarabe de lemn cu delicatese şi cadouri de-a lungul a 2 kilometri, un patinoar mare, concerte şi tot felul de tiribombe pentru copii. Târgul este deschis până pe 5 ianuarie 2014!

5. Strasbourg, Franţa.

Cel mai vechi Târg de Crăciun din Franţa este cel de la Strasbourg, Christkindelsmarik, şi se organizează aici încă din 1750, căruia i s-au mai adăugat şi altele mai miciîn oraş. Pe lângă farmecul târgului poţi vizita şi localităţile înconjurătoare din regiunea franceză Alsacia, mici dar autentice şi pline de magie.

6. Cologne, Germania.

Lângă impunătoarea catedrală Cologne, inclusă în patrimoniul UNESCO, târgul de Crăciun adună în jur de 2 milioane de vizitatori anual, care savurează castane coapte, turtă dulce, cârnaţi tradiţionali şi vin fiert atent condimentat. Copiii se pot bucura de tot felul de tiribombe, un teatru de păpuşi şi pot să viziteze muzeul de… ciocolată!

7. Praga, Cehia.

Organizat în centrul Oraşului Vechi, târgul de Crăciun din Praga poate fi vizitat zilnic inclusiv în Ajunul Crăciunului şi Ajunul Anului Nou. De la tarabele tradiţionale poţi cumpăra obiecte meşterite pe plan local din lemn, ceramică şi sticlă, păpuşi, bijuterii şi tot felul de alte mărunţişuri fermecătoare. Sporind şi mai tare magia Târgului de Crăciun sunt montate în fiecare an carusele şi ridicate grajduri cu tot soiul de animăluţe.

8. Tallinn, Estonia.

Atracţia Târgului de Crăciun de la Talin, Tallinna Jõuluturg, o reprezintă Moş Crăciun şi renii săi, care îşi fac apariţia fără excepţie în fiecare an, spre deliciul vizitatorilor. Apropo de deliciu, la târg poţi gusta câteva specialităţi ale bucătăriei tradiţionale estoniene precum peştele afumat, cârnaţii în sânge şi clătitele în sânge, alături de o cană de vin fiert.

Ştiai că la Tallin a fost expus primul brad de Crăciun din lume, atestat la 1441? Obiceiul cerea să se danseze în jurul lui şi apoi să fie ars. Din fericire, obiceiurile s-au schimbat şi acum ne bucurăm de ei împodobiţi.

Acum că am trecut în revistă cele mai frumoase destinaţii de Crăciun din Europa a venit momentul să ne gândim şi la cadourile de Crăciun!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.