Cele mai curate capitale din Europa

Înaintea de epidemia de coronavirus, când alegeam o destinație de vacanță nu mă gândeam decât la cât de sălbatice sunt plajele pe care am putea lenevi de dimineață până seara și cât de ieftină este cazarea (pentru că oricum nu prea stăm în camera de hotel sau în orice loc am fi ales cu AirBnb). Cu cine împărțim baia sau ce colegi de casă vom aveam? Nici nu îmi treceau prin minte astfel de întrebări. Bineînțeles că lucrurile s-au schimbat aproape complet.

Bun, deci, search… „cele mai sigure locuri din lume”… nu, mai bine „cele mai curate locuri din Europa”. Din păcate, acesta a devenit primul criteriu în alegerea unei destinații de vacanță, spulberând orice fantezii boeme ale spiritului meu de scriitor neînțeles. Pe de altă parte, întotdeauna există un sliver lining, cum ar fi acela că am descoperit capitalele europene unde nu va trebui să îmi fac griji privind igiena, sau altfel spus sănătatea. O grijă în minus, o bucurie în plus în vacanță. Experții de la ShowersToYou.co.uk au realizat un top al locurilor unde putem călători fără să ne facem probleme privind cât de curată este cazarea.

Europa
Cele mai curate capitale din Europa

Citește și: Unde (mai) plecăm în vacanță?

Folosind Airbnb, Booking.com, și Tripadvisor, ShowersToYou.co.uk a calculat media evaluărilor privind serviciile de curățenie/ igienă ale unităților de cazare din cele mai populare capitale europene, dezvăluind astfel care sunt cele mai curate destinații europene.

Europa
Cele mai curate capitale din Europa

Top 3 cele mai curate capitale din Europa

And the winner is… pe primul loc ca cea mai curată capitală europeană, cu o medie de 4,79 stele, este Lisabona. Pe toate cele trei site-uri analizate, Lisabona a obținut cel mai mare rating. Iar cele mai întâlnite recenzii ale oaspeților sună cam așa: „Camerele erau curate și bine îngrijite” sau „Foarte, foarte curat, cu respectarea condițiilor de siguranță, precum purtarea măștii/ curățarea mâinilor”.

Pe locul doi se află pitorescul oraș Praga. Capitala medievală a Republicii Cehe a obținut în medie 4,74 stele în total. Iar cu același rating se situează la egalitate Zagreb, capitala Croației. Așadar, câștigătorii nu sunt neapărat „marile puteri”, ci mai degrabă orașe „periferice”, dar extrem de atractive.

În top 10 se află și Berlin, alături de Atena și Budapesta, cu un rating general de 4,68 stele. Alături de acești mari responsabili europeni se află și Moscova și Amsterdam, precum și, cu adevărat surprinzător, Madrid.

Contrazicând stereotipul conform căruia Parisul este un oraș murdar și mirositor, TripAdvisor, separat, totuși îl situează pe harta celor cu cele mai curate sejururi din Europa. Aceeași situație se repetă pentru capitala Angliei, măreața Londra.

Citește și: Turism viticol în Transilvania

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.