Cele mai cool evenimente din perioada 30 ianuarie – 1 februarie

By  | 

În Bucureşti au loc foarte multe evenimente, în special în weekend. Însă sunt atât de multe încât este greu să afli de ele în timp util. Din acest motiv, îţi pregătim săptămânal o listă de recomandări care sperăm să fie pe placul tău. Iată care sunt cele mai cool evenimente din perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2015, potrivit echipei COSMO.

Cirque du Soleil – Quidam, Romexpo

Între 29 februarie şi 1 ianuarie vor avea loc 5 reprezentaţii ale spectacolului Quidam la Romexpo, în Pavilionul Central. Quidam a avut premiera mondială sub cupola Cirque du Soleil din Montreal în aprilie 1996. De-atunci, spectacolul a fost în turneu pe cinci continente şi a fost văzut de milioane de oameni. Spectacolele vor avea loc începând cu ora  20:00, excepţie făcând duminică, când vor începe la ora 13:00 şi 17:00.

20 de ani în Siberia, Teatrul Naţional

„20 de ani în Siberia” este un spectacol despre destinul unei ţărănci bucovinence, autoare a uneia dintre cele mai importante mărturii despre calvarul din Gulagul sovietic. Piesa de teatru are loc vineri, la Teatrul Naţional Bucureşti, începând cu ora 20:00.

Ciclul de film uruguayan, Institutul Cervantes

Ambasada Uruguay în România, în colaborare cu Institutul Cervantes din Bucureşti, prezintă Ciclul de film uruguayan. Filmele rulează limba spaniolă, cu subtitrare în engleză. Vineri, 30 ianuarie, începând cu ora 19:00, va fi proiectată comedia-dramă „Gigante”, în regia lui Adrian Biniez. Filmul a primit „Ursul de Argint" la Festivalul de Film de la Berlin pentru Cel mai bun Debut, Premiul „Horizontes" la San Sebastian şi a fost nominalizat la Premiile Goya (2009).

Târg de chilipiluri, Alandala Cafe

Cărei fete nu îi plac hainele, genţile, bijuteriile, accesoriile haldmade, obiectele decorative, cărţile… mai ales dacă au şi un preţ mic? Sâmbătă, între orele 14:30 şi 19:00, Alandala Cafe organizează un târg de chilipiluri de unde vei putea achiziţiona toate acestea.

Un ceas pentru artă, Muzeul Naţional de Artă

Muzeul Naţional de Artă al României te invită sâmbătă, 31 ianuarie 2015, ora 11.00, la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia „Modele de comportament în secolul al XVIII-lea”. Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită. 

Workshop ceramică, Dizainar

Echipa Dizainar te invită să-ţi imaginezi şi să creezi un obiect de design unic, în cadrul unui nou workshop de ceramică susţinut de Cristina Ciobanu. Sub îndrumarea sa, ideile tale urmează să fie desenate, decupate, modelate în gresie şi porţelan, pictate, glazurate, şi, în final, scoase din cuptor. Workshop-ul are loc sâmbătă, între orele 14:00 şi 17:00.

FashionART Fair, Griffin Tea

Târgul FashionART Fair va aduce la un loc produse originale direct de la artişti, designeri şi meşteşugari români – haine creaţii unicat şi vintage, bijuterii de autor, textile imprimate, decoraţiuni pentru casă, cosmetice bio, obiecte handmade unicat cu design original. Târgul are loc la Griffin Tea sâmbătă şi duminică, între orele 14:00 şi 00:00.

X şi 0 la metrou

Grupului Nefiresc îşi propune să ofere o plimbare de dimineaţă ceva mai diferită călătorilor care vor folosi ca mijloc de transport metroul. Călătorii vor fi întâmpinaţi cu peste 30 de cartoanaşe legate cu o sfoară de barele de susţinere, pe care le pot lua pentru a se juca X şi 0. Proiectul va începe pe 1 februarie şi va dura o lună.

Deschidere Luna Istoriei LGBT, The Can

Luna Februarie nu este o lună ca oricare alta! Ea se numără printre acele perioade memorabile, în care se celebrează unicitatea şi diversitatea persoanelor LGBTQ. Dacă faci parte din comunitate sau doar o susţii, eşti aşteptată duminică, începând cu ora 18:00, la The Can (str. Povernei nr. 35), pentru a sărbători împreună deschiderea oficială a Lunii Istoriei LGBT în România. Îţi va fi prezentat planul acestei luni pline de evenimente, vei afla ce-i interesant de vizionat în Luna Istoriei, care sunt party-urile pe care nu trebuie să le ratezi, sau când şi unde anume se vor purta discuţii interesante despre vieţile unor personaje memorabile din comunitate.

Tu ce planuri ai pentru weekend-ul acesta?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *