Cele mai bune filme europene din perioada 2010-2016

By  | 

Te-ai săturat de atâtea filme de la Hollywood? COSMO îți recomandă câteva filme europene din perioada 2010-2016 care merită văzute.

În fiecare an apar foarte multe filme noi, însă cele mai multe dintre ele sunt produse la Hollywood. Deși multe dintre ele sunt bune, majoritatea este creată după aceeași rețetă: efecte speciale spectaculoase și o poveste simplă, care lasă de dorit. Dacă vrei să vizionezi altfel de filme, ți le recomandăm pe cele europene.

Cele mai bune filme europene din perioada 2010-2016

Kynodontas / Dogtooth / Canin (2009)

Kynodontas este o dramă-thriller grecească care urmărește povestea a trei adolescenți care trăiesc doar în casa lor. Motivul pentru care nu pot ieși altundeva îl reprezintă părinții lor mult prea protectori.

Hævnen / In a Better World / Într-o lume mai bună (2010)

Această dramă daneză urmărește viețiile a două familii din Danemarca care se întersectează și astfel ia naștere o extraordinară, dar riscantă prietenie.

Rundskop / Bullhead / Cap de taur (2011)

Tânărul proprietar de bovine Jacky Vanmarsenille este abordat de un medic veterinar lipsit de scrupule pentru a face o afacere dubioasă cu un furnizor de carne flamand. Dar asasinarea unui polițist federal și neașteptata confruntare cu un secret misterios din trecutul lui Jacky vor pune în mișcare un șir de evenimente cu consecințe tragice.

La piel que habito / The Skin I Live In / Pielea în care trăiesc (2011)

De când soția i-a murit în incendiul unui accident, doctorul Robert Ledgard s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care și-ar fi putut salva soția. După 12 ani, reușește să creeze o piele care funcționează ca un scut împotriva tuturor agenților externi. Robert mai are nevoie de trei lucruri: să fie lipsit de scrupule, să aibă un complice și un cobai.

Amour / Iubire (2012)

Georges și Anne sunt octogenari, oameni cultivați, profesori de muzică pensionari. Fiica lor, de asemenea muziciană, trăiește în străinătate cu familia. Într-o zi, Anne este victima unui accident, iar dragostea ce unește acest cuplu în vârstă va fi pusă la grea încercare.

La grande bellezza / The Great Beauty / Marea frumusețe (2013)

Filmul prezintă povestea unui scriitor aflat în pragul bătrâneții, care rememorează tinerețea lui plină cândva de pasiuni, atunci când privește orașul Roma ca un melanj de figuri politice, artiști, femei din înalta societate, intelectuali, chiar și delincvenți.

Leviafan / Leviathan / Leviatan (2014)

„Leviafan” este o reinterpretare a legendei biblice a lui Iov, repovestită ca un conflict între un simplu mecanic și un primar corupt.

Mustang (2015)

Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute. Progresiv, părinții lor transformă casa într-o închisoare.

Care este filmul tău european preferat?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *