Cele mai bune filme din 2016

By  | 

COSMO îți prezintă topul celor mai bune filme care au fost lansate în anul 2016. Inspirate din fapte reale, emoționante, cu super eroi, care ne-au făcut să râdem cu lacrimi… iată care sunt cele mai bune filme ale anului!

În anul 2016 au fost lansate pe marile ecrane foarte multe filme care merită vizionate. Actori celebri au revenit în producții care probabil vor fi nominalizate sau premiate la Oscar, iar unele dintre acestea deja au fost premiate la Globul de Aur. În continuare, COSMO îți prezintă topul filmelor cele mai bune din anul care tocmai s-a terminat.

Cele mai bune filme din 2016

Cele mai bune filme de dragoste din 2016

Allied

Regia: Robert Zemeckis
Scenariul: Steven Knight
Actori: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris
Sinopsis: Povestea lui Allied aduce alături un agent al serviciului britanic de spionaj, Max Vatan şi o spioană franceză Marianne Beausejour. Cei doi se îndrăgostesc în timpul unei misiuni de asasinare a unui oficial german, însă la scurtă vreme Max află că partenera sa, acum mama copilului său, lucrează de fapt pentru nazişti, şi incepe să o investigheze. Bazat pe o poveste reală.

Rating IMDb: 7,2
Rating Rotten Tomatoes: 6,2

Before You

Regia: Thea Sharrock
Scenariul: Jojo Moyes
Actori: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer
Sinopsis: Filmul urmărește povestea lui Lou, o tânără dintr-un orășel cam lipsită de perspective, și a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viața merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri.

Rating IMDb: 7,5
Rating Rotten Tomatoes: 5,5

Light Between Oceans

Regia: Derek Cianfrance
Scenariul: Derek Cianfrance
Actori: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz
Sinopsis: „The Light Between Oceans” este povestea îngrijitorului unui far și a soției lui, care trăiesc pe coasta de vest a Australiei, și care cresc un copilaș salvat de pe o barcă cu vâsle eșuată.

Rating IMDb: 7,2
Rating Rotten Tomatoes: 6,2

La La Land

Regia: Damien Chazelle
Scenariul: Damien Chazelle
Actori: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt
Sinopsis: „La La Land” urmăreşte povestea Miei, o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian, un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi.

Rating IMDb: 8,9

Rotten Tomatoes: 8,8

The Handmaiden

Regia: Chan-wook Park
Scenariul: Seo-kyeong Jeong
Actori: Min-hee Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo
Sinopsis: Sookee este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate luxoasă, cu unchiul ei extrem de dominant. Sookee păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct, când între cele două femei se leagă o relație plină de erotism.

Rating IMDb: 8,1
Rating Rotten Tomatoes: 8,2

Cele mai bune filme horror din 2016

The Conjuring 2

Regia: James Wan
Scenariul: Carey Hayes, Chad Hayes
Actori: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe
Sinopsis: În anul 1977, în Londra, familia Hodgson începe să observe întâmplări stranii prin casa lor. Janet, mezina familiei, este văzută mergând în somn și conversând în visele sale ca două persoane diferite. În cele din urmă, toți copiii din casă și mama lor, Peggy, sunt martorii unor evenimente paranormale ce se petrec sub ochii lor, obligându-i să ceară ajutor specializat. Pe măsură ce Janet începe să prezinte tot mai multe semne de posedare demonică, povestea ajunge în cele din urmă la urechile soților Warren, care sunt solicitați să vină și să asiste biserica locală în cercetare.

Rating IMDb: 7,5
Rating Rotten Tomatoes: 6,7

Don’t Breathe

Regia: Fede Alvarez
Scenariul: Fede Alvarez, Rodo Sayagues
Actori: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette
Sinopsis: Trei prieteni pătrund în casa unui singuratic orb, convinși că vor obține un câștig facil, numai pentru a se afla într-o luptă terifiantă pe viață și pe moarte.

Rating IMDb: 7,2
Rating Rotten Tomatoes: 7,1

10 Cloverfield Lane

Regia: Dan Trachtenberg
Scenariul: Josh Campbell, Matthew Stuecken
Actori: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr.
Sinopsis: Michelle lasă totul în urmă – casă, iubit, inel de logodnă. Însă, curând, după un accident pe șosea, se trezește într-un buncăr subteran unde Howard (John Goodman) o informează că a supraviețuit unui atac chimic, și că singurii alți supraviețuitori sunt el și acolitul său, Emmett (John Gallagher Jr.). Totuși, Howard este doar excentric sau nebun? Este un salvator sau un agresor?

Rating IMDb: 7,3
Rating Rotten Tomatoes: 7,5

Lights Out

Regia: David F. Sandberg
Scenariul: Eric Heisserer, David F. Sandberg
Actori: Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Maria Bello
Sinopsis: Când a plecat de acasă, Rebecca a crezut că a lăsat în urmă toate fricile din copilărie. Niciodată nu a reuşit să facă diferenţa între ce era real şi ce nu atunci când se stingea lumina… iar acum fratele ei mai mic, Martin, trece prin aceleaşi momente de groază care, odată, i-au ameninţat şi ei viaţa. O entitate demonică ataşată în mod misterios de mama lor, a reapărut în mod inexplicabil.

Rating IMDb: 6,4
Rating Rotten Tomatoes: 6,3

The Purge: Election Year

Regia: James DeMonaco
Scenariul: James DeMonaco
Actori: Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, Mykelti Williamson
Sinopsis: În al treilea capitol, ideea, ca timp de 12 ore pe an să fie permisă anarhia, începe să fie contestată chiar din interiorul organismului care a inițiat-o.

Rating IMDb: 6
Rating Rotten Tomatoes: 5,4

Cele mai bune comedii din 2016

Deadpool

Regia: Tim Miller
Scenariul: Rhett Reese, Paul Wernick
Actori: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller
Sinopsis: Supranumit „mercenarul cu gură mare”, Deadpool obține, în urma unui experiment militar care dorea să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine, puteri incredibile (invulnerabilitatea la puteri telepatice și telekinezice, rezistența la droguri și toxine, dar și prelungirea vieții grație puterilor de refacere ale organismului său). Acestea vin, însă, și cu unele inconveniente: instabilitatea psihică și un fizic desfigurat.

Rating IMDb: 8,1
Rating Rotten Tomatoes: 6,9

Everybody Wants Some!!

Regia: Richard Linklater
Scenariul: Richard Linklater
Actori: Blake Jenner, Tyler Hoechlin, Ryan Guzman
Sinopsis: Povestea câtorva studenți din echipa de baseball a facultății care fac primii pași spre viața de adult, experimentând libertățile și responsabilitățile specifice „oamenilor mari”.

Rating IMDb: 7,1
Rating Rotten Tomatoes: 7,6

Sausage Party

Regia: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Scenariul: Kyle Hunter, Ariel Shaffir
Actori: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill
Sinopsis: Filmul ne vorbeşte despre un cârnat, liderul unui grup de produse de supermarket, aflat în căutarea adevărului despre propria lor existenţă şi despre ceea ce li se întâmplă cu adevărat produselor alimentare după ce părăsesc rafturile magazinelor.

Rating IMDb: 6,4
Rating Rotten Tomatoes: 6,8

Bad Moms

Regia: Jon Lucas, Scott Moore
Scenariul: Jon Lucas, Scott Moore
Actori: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell
Sinopsis: Aparent, Amy are o viaţă perfectă: o căsnicie fericită, copii isteţi, o casă minunată şi o carieră în ascensiune. Cu toate acestea, munceşte mult, se ocupă de gospodărie şi este pe punctul de a ceda nervos din cauza epuizării. Sătulă să respecte toate regulile impuse de societate, aceasta face echipă cu alte două mame depăşite de realitate, în misiunea de a se elibera de responsabilităţile convenţionale.

Rating IMDb: 6,3
Rating Rotten Tomatoes: 5,6

Bridget Jones’s Baby

Regia: Sharon Maguire
Scenariul: Helen Fielding, Dan Mazer
Actori: Renée Zellweger, Gemma Jones, Jim Broadbent
Sinopsis: Printr-o întorsătură neașteptată a sorții, Bridget se trezește că e gravidă, dar are o dilemă, căci nu poate fi decât pe jumătate sigură de identitatea tatălui copilului.

Rating IMDb: 6,9
Rating Rotten Tomatoes: 6,3

Cele mai bune filme de acțiune din 2016

Captain America: Civil War

Regia: Anthony Russo, Joe Russo
Scenariul: Christopher Markus, Stephen McFeely
Actori: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Jeremy Renner, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd
Sinopsis: Prăpădul stârnit de Ultron pe Terra face guvernele lumii să se întrebe dacă există vreo șansă să îi țină în frâu pe supereroi. O lege mondială îi obligă pe aceștia să se deconspire autorităților. Dacă Tony Stark susține legea, Căpitanul America crede că aceasta limitează libertățile individuale. Alți supereroi se aliază pozițiilor celor doi Răzbunători, iar curând se va ajunge la un război civil al supereroilor. Cine va învinge și cu ce preț?

Rating IMDb: 8
Rating Rotten Tomatoes: 7,6

X-Men: Apocalypse

Regia: Bryan Singer
Scenariul: Simon Kinberg
Actori: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Evan Peters, Tye Sheridan, Lucas Till
Sinopsis: În 1983, invincibilul și nemuritorul Apocalypse este eliberat, după ce a fost îngropat timp de mai multe milenii. Furios că semenii săi nu mai sunt priviți ca niște zei, Apocalypse adună o echipă de mutanți puternici, inclusiv pe descurajatul Magneto, pentru a distruge lumea și a crea o nouă ordine mondială, peste care să domnească.

Rating IMDb: 7,1
Rating Rotten Tomatoes: 5,6

Doctor Strange

Regia: Scott Derrickson
Scenariul: Scott Derrickson, Jon Spaihts
Actori: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams
Sinopsis: Când strălucitul, dar egocentricul neurochirurg Stephen Strange își pierde abilitatea de a opera în urma unui accident, un viitor sumbru pare să-i fie destinat. Dar o întâlnire providențială cu Cea Antică, vrăjitoarea supremă retras în sihăstrie pe culmile din Himalaya, i-ar putea deschide lui Strange calea către secretele magiei.

Rating IMDb: 7,9
Rating Rotten Tomatoes: 7,3

Warcraft: The Beginning

Regia: Duncan Jones
Scenariul: Duncan Jones, Charles Leavitt
Actori: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster
Sinopsis: Lupte cumplite zguduie planeta Azeroth, căci oamenii trebuie să înfrunte orcii pentru a înclina o dată pentru totdeauna balanța unei confruntări milenare. Oamenii se unesc în Alianța condusă de Anduin Lothar, un erou de război care a sacrificat totul în luptă. Cu regele Llane Wrynn și regina Taria de partea sa, Anduin trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru ca omenirea să câștige războiul. De cealaltă parte a baricadei se află Orgrim, liderul Hoardei de orci, și el dispus să sacrifice totul pentru a-și salva poporul și familia de la dispariție.

Rating IMDb: 7
Rating Rotten Tomatoes: 4,2

The Magnificent Seven

Regia: Antoine Fuqua
Scenariul: Richard Wenk, Nic Pizzolatto
Actori: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier
Sinopsis: Localitatea Rose Creek din Mexic se află sub controlul dur al industriașului Bartholomew Bogue), iar oamenii sunt disperați și vor să se elibereze de sub tirania lui. Ei caută protecție din partea unui grup de șapte pistolari, cunoscuți vânători de recompense și asasini plătiți. Pe măsură ce se pregătesc de confruntarea cu bandiții industriașului, cei șapte se trezesc că luptă pentru mai mult decât bani.

Rating IMDb: 7
Rating Rotten Tomatoes: 6

Cele mai bune filme SF din 2016

Arrival

Regia: Denis Villeneuve
Scenariul: Eric Heisserer
Actori: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker
Sinopsis: Nave spațiale misterioase sunt deja răspândite pe 12 meridiane de pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Louise Banks, expertă în lingvistică, solicitată de autorități ca să descifreze limbajul „intrușilor”.

Rating IMDb: 8,3
Rating Rotten Tomatoes: 8,4

Passengers

Regia: Morten Tyldum
Scenariul: Jon Spaihts
Actori: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen
Sinopsis: În timpul unei călătorii obişnuite prin spaţiu, către o nouă galaxie, doi pasageri, aflaţi într-o stare indusă de somn, se trezesc cu 90 de ani mai devreme decât trebuia, atunci când nava lor se defectează. Acum, Jim şi Aurora îşi dau seama că va trebui să trăiască tot restul vieţii la bordul navei, care, ce e drept, le asigură condiţiile cele mai bune de trai. Ei încep să se simtă atraşi unul de celălalt şi apoi să se îndrăgostească… până când descoperă că nava se află în mare pericol.

Rating IMDb: 6,6
Rating Rotten Tomatoes: 4,9

Rogue One: A Star Wars Story

Regia: Gareth Edwards
Scenariul: Chris Weitz, Tony Gilroy
Actori: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk
Sinopsis: Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii, este pe punctul de a primi cea mai mare provocare din viața ei, când Mon Mothma o va trimite să fure planurile din Death Star. Cu ajutorul Rebelilor, un maestru spadasin și forțele non-aliate, Jyn va realiza că a intrat în ceva mult mai greu decât credea la începutul misiunii.

Rating IMDb: 8,2

Rotten Tomatoes: 7,5

Star Trek Beyond

Regia: Justin Lin
Scenariul: Simon Pegg, Doug Jung
Actori: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban
Sinopsis: De data aceasta echipajul navei Enterprise are de înfruntat inamici noi în vastul spațiu cosmic încă neexplorat. În această nouă aventură echipajul va ajunge „acolo unde nu a mai ajuns nimeni, în căutarea lumilor noi și a noilor civilizații”, dincolo de orice Univers cunoscut, în binecunoscutul spirit al francizei Star Trek.

Rating IMDb: 7,1
Rating Rotten Tomatoes: 6,9

Assassin’s Creed

Regia: Justin Kurzel
Scenariul: Michael Lesslie, Adam Cooper
Actori: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Sinopsis: Desmond Miles descoperă străvechea linie de asasini profesioniști din care se trage după ce este răpit de o organizație ale cărei origini țin de societatea secretă Cavalerii Templieri și care îl trimite înapoi în timp pentru a recupera o seamă de artefacte cu importantă valoare istorică.

Rating IMDb: 7,8
Rating Rotten Tomatoes: 4,1

Cele mai bune thrillere din 2016

Nocturnal Animals

Regia: Tom Ford
Scenariul: Tom Ford
Actori: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon
Sinopsis: O poveste într-o poveste: Susan primește un manuscris de la fostul soț, pe care l-a părăsit în urmă cu 20 de ani, acesta cerându-i opinia. Manuscrisul “Nocturnal Animals” urmărește un bărbat, plecat în vacanță cu familia, sfârșind tragic. Povestea continuă cu Susan, trezindu-se cu amintiri din primul mariaj și confruntându-se cu un adevăr întunecat despre ea.

Rating IMDB: 7,9
Rating Rotten Tomatoes: 6,9

The Infiltrator

Regia: Brad Furman
Scenariul: Ellen Sue Brown
Actori: Bryan Cranston, John Leguizamo, Diane Kruger
Sinopsis: Povestea unui oficial al autorității vamale a S.U.A. care scoate la iveală o mașinărie de spălat bani la a cărei butoane pare să se afle temutul traficant de droguri Pablo Escobar.

Rating IMDB: 7,1
Rating Rotten Tomatoes: 6,4

The Accountant

Regia: Gavin O’Connor
Scenariul: Bill Dubuque
Actori: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons
Sinopsis: Sub o acoperire anostă, Christian ţine contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizaţii criminale din lume. În momentul în care autorităţile ajung pe urmele lui, acesta îşi oferă serviciile unui client legitim: o companie de robotică în al cărui bilanţ apar discrepanţe de milioane de dolari. Lupta pentru supravieţuire începe atunci când Chstistian descoperă neregulile financiare din firmă.

Rating IMDB: 7,5
Rating Rotten Tomatoes: 5,6

The Girl on the Train

Regia: Tate Taylor
Scenariul: Erin Cressida Wilson
Actori: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson
Sinopsis: Filmul spune povestea unei tinere femei – a cărei viață nu este tocmai roz – care urmărește în fiecare dimineață, luând același tren, un cuplu tânăr și aparent perfect, ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. Într-o zi vede însă ceva ce o șochează și astfel ajunge să ia parte la viețile pe care le-a observat doar de pe margine.

Rating IMDB: 6,7
Rating Rotten Tomatoes: 5,4

Nerve

Regia: Henry Joost, Ariel Schulman
Scenariul: Jessica Sharzer
Actori: Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade
Sinopsis: Frumoasa liceană Vee descoperă și prinde gustul unui joc online de adevăr și provocare. Problemele apar atunci când tânăra realizează că fiecare mișcare îi este dictată de o comunitate anonimă de „privitori”.

Rating IMDB: 6,7
Rating Rotten Tomatoes: 5,7

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *