Cele mai bune filme despre dragoste interzisă

Dragostea interzisă este o temă des întâlnită în literatură, cinematografie sau muzică. Iată 10 astfel de filme pe care trebuie să le vezi!

Little Children (2006)

Bazat pe romanul scris de Tom Perrota, filmul urmărește povestea de dragoste dintre Sarah Pierce (Kate Winslet) și Brad Adamson (Patrick Wilson), doi părinți care stau acasă… și care sunt căsătoriți cu alte persoane.

Citește și: 5 seriale care merită urmărite în toamna 2016 

Ali: Fear Eats the Soul (1974)

Emmi este o femeie trecută de jumatatea vieții, care se îndrăgostește de Ali, un bărbat de origine arabă, mult mai tânăr decât ea.

Lolita (1962)

Bazat pe romanul lui Vladimir Nabokov, filmul urmărește povestea unui profesor trecut de 40 de ani care închiriază o cameră în casa văduvei Charlotte Haze din orășelul Ramesdale, cu scopul de a-și petrece acolo vara. După ce o cunoaște de frumoasa fiică în vârstă de 14 ani a gazdei, profesorul se îndrăgostește nebunește de ea.

Birth (2004)

Un băiețel de 10 ani încearcă să convingă o văduvă că este reîncarnarea soțului său, care a murit în timp ce făcea jogging în urmă cu 10 ani.

The Graduate (1967)

Povestea unui tânăr abia ieșit de pe băncile colegiului, care nu știe ce să facă cu viața lui. El începe o aventură cu soția șefului tatălui său, dar descoperă că este doar folosit de femeia care trece prin criza vârstei mijlocii.

Carol (2015)

Therese Belivet (Rooney Mara) lucrează într-un magazin de jucării, visând la o viață diferită, când o întâlnește pe Carol Aird (Cate Blanchett), o femeie seducătoare, mult mai matură, prinsă într-un mariaj în destrămare. O scânteie se aprinde între cele două femei, iar legătura dintre ele devine din ce în ce mai puternică.

Citește și: 5 recomandări de filme pentru weekend 

Brokeback Mountain (2005)

În peisajul încântător al statelor Wyoming și Texas, filmul spune povestea a doi tineri – Ennis Del Mar (Heath Ledger) și Jack Twist (Jake Gyllenhaal) – care se întâlnesc în vara anului 1963, și care vor avea o legătură pe viață, ale cărei complicații, bucurii și tragedii sunt dovada rezistenței și puterii dragostei.

West Side Story (1961)

Filmul este o transpunere modernă a celebrei tragedii shakesperiene Romeo și Julieta, mutată într-un New York în care două bande rivale se înfruntă pe viață și pe moarte.

The English Patient (1996)

La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, contele Almasy, trimis de Societatea Regală Britanică de Geografie să cerceteze deșertul Sahara, suferă arsuri îngrozitoare într-un accident aviatic. Vegheat de o infirmieră devotată și sensibilă, el își rememorează viața și, mai ales, povestea de dragoste intensă și interzisă care avea să-i schimbe destinul.

Citește și: 7 filme în care actorii au făcut sex pe bune 

Moonrise Kingdom (2012)

Un băiat și o fată care trăiesc pe coasta unei insule din New England se cunosc la școală, se plac și încep să-și trimită bilețele, scrise cu creioane colorate, în care plănuiesc să fugă de acasă. Povestea se întâmplă în anii 1960, într-un fel de tabără de cercetași unde copii sunt instruiți.

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.