Cele mai bune filme de dragoste franțuzești

COSMO ți-a pregătit topul filmelor care merită vizonate dacă ești în căutare de ceva emoționant, care să-ți redea speranța în dragoste.

Multe dintre filmele de dragoste de la Hollywood sunt făcute după aceeași rețetă, motiv pentru care ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme franțuzești care nu te vor dezamăgi! Până la urmă, francezii sunt foarte buni la făcut filme de succes, cu atât mai mult la filme de dragoste.

Cele mai bune filme de dragoste franțuzești

L’atalante (1934)

În regia lui Jean Vigo, cu scenariul semnat de Jean Guinée, comedia-dramă romantică „L’atalante” îi aduce în rolurile principale pe Dita Parlo, Jean Dasté și Michel Simon.

Pentru a evada din satul natal, frumoasa Juliette se căsătorește cu Jean, căpitanul Atalantei, o barjă care navighează pe Sena. Curând, tânăra soție e plictisită de traiul la bordul vasului, așa că fuge să cunoască Parisul și atracțiile lui nocturne, în ciuda interdicției soțului gelos.

Rating IMDb: 7,9 
Rating Rotten Tomatoes: 9

La belle et la bete (1946)

În regia lui Jean Cocteau, cu scenariul semnat de Jean Cocteau, drama fantasy „La belle et la bete”, care a fost nominalizată la marele premiu al Festivalului Cannes, îi aduce în rolurile principale pe Jean Marais, Josette Day și Mila Parély.

Un negustor urmează să plătească cu viața pentru vina de a fi cules un trandafir din grădina Bestiei, un monstru cu trup de om și chip de fiară. Gata să se sacrifice pentru tatăl său, fiica negustorului se întoarce să primească pedeapsa în locul acestuia. Dar Bestia, care se dovedește a fi un prinț fermecat, se îndrăgostește de fată și o cere în căsătorie.

Rating IMDb: 8

Jules et Jim (1962)

În regia lui François Truffaut, bazat pe romanul lui Henri-Pierre Roché, drama romantica „Jules et Jim” îi aduce în rolurile principale pe Jeanne Moreau, Oskar Werner și Henri Serre.

Filmul ne prezintă povestea unei femei care ezită între doi prieteni pe care îi iubește în aceeași măsură.

Rating IMDb: 7,9
Rating Rotten Tomatoes: 9

Le Genou de Claire (1970)

Regizorul și scenaristul Éric Rohmer îi aduce în rolurile principale ale acestei comedii-drame romantice pe Jean-Claude Brialy, Aurora Cornu, Béatrice Romand. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur și a primit 6 premii mai mult sua mai puțin importante.

Jerome, un diplomat de 35 de ani, își petrece ultima vacanță de burlac pe malul Lacului Annency. Aici, se lasă atras într-un flirt inocent de Laura, fiica adolescentă a gazdei sale, dar e de-a dreptul fascinat de Claire, sora vitrega a acesteia, căreia tânjeste să-i mângaie genunchiul.

Rating IMDb: 7,8
Ratting Rotten Tomatoes: 8,5

Tess (1979)

În regia lui Roman Polanski, cu scenariul semnat de Gérard Brach și Roman Polanski, drama romantică „Tess” îi aduce în rolurile principale pe Nastassja Kinski, Peter Firth și Leigh Lawson. Filmul a câștigat trei premii Oscar, două Globuri de Aur și un Premiu BAFTA.

Tess este o fată de la țară, al cărei tată descoperă că este descendentul unei familii aristocrate. Dorind ca fiica sa să ducă o viață mai bună, o trimite să locuiască la conacul acestei familii, dar este dezamagit să afle că aceștia nu sunt în realitate cine pretind. O întâmplare nefericită o face pe Tess să se întoarcă acasă, însă după scurt timp vrea să începa o viață noua și pleaca iar de acasă, la o fermă, unde îl cunoaște pe Angel Clare.

Rating IMDb: 7,3
Rating Rotten Tomatoes: 7,1

Monsieur Hire (1989)

În regia lui Patrice Leconte, bazat pe romanul lui Georges Simenon, filmul îi aduce în rolurile principale pe Michel Blanc, Sandrine Bonnaire și Luc Thuillier.

Domnul Hire este un singuratic. Trăiește de mulți ani în același apartament, fără un suflet lângă el. Viața sa se schimbă însă atunci când Alice se mută în fața apartamentului său. Domnul Hire observă. Știe totul despre ea. Vede ce nu i s-ar fi întâmplat vreodată să vadă, însă păstrează totul sub tăcere.

Rating IMDb: 7,8 
Rating Rotten Tomatoes: 8,1 

Les Amants du Pont-Neuf (1991)

Regizorul și scenaristul Leos Carax îi aduce în rolurile principale din drama romantică „Les Amants du Pont-Neuf ” pe Juliette Binoche, Denis Lavant, Daniel Buain. Filmul a fost nominalizat la premiile BAFTA și multe alte premii cinematografice.

Pe unul dintre cele mai vechi poduri din Paris se întâlnesc doi tineri săraci, dar cu inimi de aur. Ea, o frumoasă pictoriță cu inima frântă, pe cale de a-și piede vederea, s-a refugiat printre vagabonzi pentru a-si uita vechile dureri. El, un jongleur, aruncător de flăcări, ce traiește printre cei fară casă, se îndrăgostește de ea.

Rating IMDb: 7,5 
Rating Rotten Tomatoes: 7,2 

Amélie (2001)

În regia lui Jean-Pierre Jeunet, cu scenariul semnat de Guillaume Laurant, comedia romantică „Amélie” îi aduce în rolurile principale pe Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz și Rufus. Filmul a fost nominalizat la cinci premii Oscar, un Glob de Aur și patru premii BAFTA (dintre care a câștigat unul).

Amélie este o fată inocentă și naivă din Paris care are propriul simț al dreptății. Ea decide să îi ajute pe cei din jurul ei și, de-a lungul poveștii, descoperă dragostea.

Rating IMDb: 8,4 
Rating Rotten Tomatoes: 8,1 

De rouille et d’os (2012)

Regizorul și scenaristul Jacques Audiard îi aduce în rolurile principale din drama romantică „De rouille et d’os” pe Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur și Premiile BAFTA.

Filmul prezintă povestea întâlnirii dintre Ali, un tânăr fără niciun ban, și Stéphanie, dresoare de balene ucigașe în parcul acvatic din Antibes. Între ei începe o frumoasă poveste de dragoste, însă Stéphanie este victima unui accident grav.

Rating IMDb: 7,5 
Rating Rotten Tomatoes: 7,5 

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.