Cele mai bune filme cu Natalie Portman

Cu ocazia zilei de naștere a actriței Natalie Portman (9 iunie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Natali Portman s-a născut în Ierusalim, iar la vârsta de 3 ani s-a mutat în Statele Unite cu familia. A studiat dansul și actoria, apoi psihologia la Universitatea Harvard.

A câștigat un Glob de Aur și a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din drama „Closer”, iar odată cu rolul din „Black Swan” a câștigat și primul său premiu Oscar, dar și un Glob de Aur, un premiu SAG și unul BAFTA. Anul trecut a regizat primul său film, „Tale of Love and Darkness”.

Citește și: De ce ne place Game of Thrones?

În continuare, iată cele mai bune filme ale sale, listate în ordine cronologică:

Léon: The Professional (1994)

Inspirat de Victor, curățătorul din Nikita, s-a născut personajul Leon – un killer înnăscut, invizibil, invincibil, analfabet, fără cont în bancă, își ingrijește planta și bea lapte. Leon este indestructibil, dar numai până când o fetiță de 12 ani (Natalie Portman), frumoasă și inocentă, dă buzna în universul său și, mai grav, mortal chiar, în sufletul său.

Anywhere But Here (1999)

În vara anului 1995, Adele August se mută împreună cu fiica sa de 14 ani, Ann (Natalie Portman), din Wisconsin în Beverly Hills. Adele e sufocată de viața dintr-un orășel și vrea să-și îndeplinească visul, numai că Ann se mută împotriva voinței ei și este furioasă din această cauză pe mama sa.

Citește și: La ce filme ne uităm în luna iunie 2016?

Closer (2004)

O privire amuzantă, ironică și onestă asupra relațiilor moderne, „Closer” este povestea a patru străini și a întâlnirilor lor întâmplătoare, atracțiile la prima vedere și trădările accidentale.

V for Vendetta (2005)

„V de la Vendetta” spune povestea unei tinere din clasa muncitoare, Evey (Natalie Portman), care este salvată dintr-o situație de viață și de moarte de către un om mascat cunoscut doar ca V. Descoperind adevărul despre trecutul misterios al lui V, Evey descoperă și adevărul despre sine – și devine neasteptata lui aliată în realizarea planului său de a stârni o revolutie.

Brothers (2009)

Atunci când Sam Cahill este trimis într-o misiune periculoasă în Afghanistan, este de datoria fratelui său mai mic, Tommy Cahill, să preia responsabilitățile de cap al familiei. După ce soldatul este dat dispărut și considerat mort, Tommy și Grace (Natalie Portman) devin conștienți de atracția fizică reciprocă, numai că Sam Cahill nu a decedat în accident, ci se întoarce acasă bolnav.

Citește și: Filme franțuzești pe care trebuie să le vezi

Black Swan (2010)

Un thriller psihologic plasat în lumea baletului din New York, „Black Swan” o are ca protagonistă pe Natalie Portman în rolul Ninei, o dansatoare care se trezește prinsă într-o pânză de intrigi competitive cu noua rivală din companie .

Pe viitor, o vom mai vedea în „The Death and Life of John F. Donovan”, „Weightless”, „The Heyday of Insensitive Bastards”, „Planetarium”, „Jackie” și „Annihilation”.

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.