Cele mai bune filme cu Michael Caine

Cu ocazia zilei de naștere a lui Michael Caine (14 martie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Michael Caine este unul dintre cei mai cunoscuți actori britanici. În vârstă de 83 de ani, el a renunțat la școală la vârsta de 15 ani, s-a angajat, apoi a intrat în armată și a luptat în Războiul din Coreea. Și-a început cariera la vârsta de 20 de ani, iar de atunci a avut peste 150 de roluri.

Până acum, a câștigat două premii Oscar (din cele 6 la care a fost nominalizat), trei Globuri de Aur (din cele 11 la care a fost nominalizat) și multe alte premii cinematografice.

În continuare, iată cele mai bune filme ale sale, listate în ordine cronologică:

Alfie (1966)

În acest film, Michael Caine joacă rolul unui Casanova care începe să înțâeleagă consecințele stilului său de viață.

Get Carter (1971)

Michael Caine este Jack Carter, un gangster londonez mânat de răzbunare, care seamănă numai cadavre pe unde trece, în căutarea celor care i-au ucis fratele.

The Last Valley (1971)

Locuitorii unui mic sat german din singura vale care a rămas neatinsă de ororile Războiului de 30 de ani încearcă să trăiască în pace alături de un grup de soldați care au ocupat valea.

Sleuth (1972)

Un bărbat care adoră jocurile și teatrul îl invită pe amantul soției sale să se cunoască, pregătind un joc al inteligenței cu rezultate potențial mortale.

Educating Rita (1983)

Michael Caine un profesor universitar alcoolic și dezintersat, a cărui carieră și viață se dezintegrează. El o cunoașt pe Rita, o tânără de 26 de ani care dorește să-și formeze o educație, iar profesorul începe să-i dezvăluie Ritei ceea ce ea își dorește atât de mult să afle pentru a se putea descoperi pe ea însăși. Candoarea și entuziasmul Ritei îl cuceresc definitiv, iar eleva este cea care sfârșește prin a-l învăța câteva lucruri esențiale despre viață.

Hannah and Her Sisters (1986)

Filmul prezintă destinul a trei surori – Lee, Holly și mai ales Hannah, o actriță talentată, frumoasă și inteligentă – în jurul cărora își întretaie drumurile o multitudine de alte personaje, cu existențele și iubirile lor.

The Cider House Rules (1999)

Deși este orfan, Homer Wells nu a dus lipsă de afecțiune. În orfelinatul în care a crescut, non-conformistul doctor Wilbur Larch (Michael Caine) l-a iubit ca pe propriul fiu. L-a învățat tot ceea ce știe și l-a luat adesea ca ajutor în dificila sa misiune, aceea de a conduce un orfelinat sărac. Anii trec, iar Homer își dorește să cunoască viața de dincolo de zidurile orfelinatului.

The Prestige (2006)

Doi tineri magicieni ai epocii victoriene aprind scânteia unei rivalități puternice care se va transforma într-o bătălie a trucurilor și o sete neîncetată de a-și descoperi secretele unul altuia.

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.