Cele mai bune filme cu Matt Damon

Cu ocazia zilei de naștere a lui Matt Damon (8 octombrie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Actor, scenarist și producător american, Matt Damon împlinește astăzi 44 de ani. Și-a început cariera în piese de teatru pentru elevi și studenți, iar la 18 ani și-a făcut debutul în cinematografie, cu o replică în comedia romantică „Mystic Pizza”. A avut până acum peste 70 de roluri în filme și seriale, a scris scenariul pentru 4 lungmetraje și a produs peste 15 filme și episoade de seriale.

A câștigat un premiu Oscar și un Glob de Aur pentru regia dramei „Good Will Hunting” (unde a avut și un rol principal, pentru care a fost, de asemenea, nominalizat la Oscar și Globul de Aur). În 2007, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

În continuare, iată cele mai bune filme ale sale, listate în ordine cronologică.

Good Will Hunting (1997)

Will Hunting (Matt Damon), un om de serviciu ce lucrează la universitatea M.I.T., este foarte talentat la matematică, însă are nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a-l direcționa în viață.

Saving Private Ryan / Salvați soldatul Ryan (1998)

După Debarcarea din Normandia, un grup de soldați americani merge în spatele liniilor inamice pentru a prelua un parașutist a cărui frați au fost uciși în acțiune.

The Talented Mr. Ripley / Talentatul domn Ripley (1999)

Suntem în anii ’50. Tom Ripley este un băiat sărac ce împrumută o jachetă cu emblema universității Princeton pentru a cânta la o petrecere selectă. El pretinde că îl cunoaște pe unul dintre bogații studenți, un rebel ce trăiește în Italia și care refuză să se întoarcă acasă. Tatăl lui este dispus să îi ofere lui Tom 1,000 de dolari pentru a-i aduce fiul acasă, iar Tom este mai mult decât dispus să o facă.

The Bourne Identity / Identitatea lui Bourne (2002)

Filmul debutează cu salvarea din mare a unui amnezic (Damon) de către echipajul unui vas de pescuit italian. Aproape mort, el are asupra sa numai gloanțele din spate și numărul unui cont din Elveția întipărit pe șold. Deși lipsit aproape complet de identitate și trecut, el dovedește totuși calități de luptător, vorbește mai multe limbi și este expert în auto-apărare, abilități care sunt mărturii ale unui trecut periculos.

The Departed / Cârtiţa (2006)

În războiul dintre poliţie şi mafia irlandeză, tânărul Billy Costigan devine o piesă esenţială, el fiind născut în cartierul unde clanul mafiot îşi avea cartierul general. Căpitanul Queenan şi ajutorul său, Dignam, îi cer lui Costigan să se infiltreze într-un grup mafiot condus de Frank Costello. Un film despre munca poliţiştilor sub acoperire, despre prietenie şi trădare, despre dragoste şi fatalitate.

Elysium (2013)

În anul 2154, omenirea este împărţită în două clase sociale: cei extrem de bogaţi, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium, şi restul oamenilor, prizonieri pe un Pământ suprapopulat, cu resursele naturale epuizate. Disperaţi, aceştia din urmă ar face orice ca să scape de sărăcia şi mizeria în care trăiesc. Singurul care ar putea aduce egalitate între aceste cele două lumi este Max (interpretat de Matt Damon), care este nevoit să accepte o misiune periculoasă şi ieşită din comun.

The Martian (2015)

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este presupus mort după o furtună puternică şi lăsat în urmă de echipajul său. Dar Watney a supravieţuit şi se trezeşte singur pe planeta ostilă, fără posibilitate de scăpare. Având la îndemână doar nişte provizii sărăcăcioase, el trebuie să-şi folosească ingeniozitatea, umorul şi tăria de caracter pentru a supravieţui şi a găsi o cale de a le semnaliza celor de pe Pământ că este în viaţă. Citește recenzia noastră aici.

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise