Cele mai bune filme cu Keira Knightley

By  | 

Keira Knightley s-a născut în 1985 în Londra şi este căsătorită de doi ani cu muzicianul James Righton. Şi-a făcut debutul în 1993, când a jucat într-un serial de televiziune, iar primul său rol într-un film a venit în 1995. 

S-a făcut remarcată pentru prima dată în 2001, odată cu lansarea filmului horror psihologic „The Hole”. Peste doi ani, a jucat pentru prima dată rolul lui Elizabeth Swann în „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”, iar de atunci a început să primească roluri în drame istorice precum „Pride & Prejudice” (2005), „Atonement” (2007), „Silk” (2007), „The Duchess” (2008), „A Dangerous Method” (2011) şi „Anna Karenina” (2012).

A fost nominalizată la Oscar de două ori la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal („Pride & Prejudice”), respectiv secundar („The Imitation Game”) şi de trei ori la Globurile de Aur („Pride & Prejudice”, „Atonement” şi „The Imitation Game”).

Keira Knightley este cunoscută ca fiind una dintre vedetele care sunt împotriva retuşării fotografiilor şi s-a declarat de multe ori nemulţumită de sânii care erau editaţi pentru a părea mult mai mari pe posterele filmelor. Din acest motiv, spre finalul anului trecut ea a pozat topless, cerând ca fotografiile să fie publicate fără a fi măcar un pic editate.

În continuare, iată cele mai cunoscute filme ale actriţei, listate în ordine cronologică:

seria Pirates of the Caribbean / Piraţii din Caraibe

Keira Knightley a jucat rolul frumoasei, curajoasei şi inteligentei Elizabeth Swann în trei dintre cele patru filme apărute până acum, „The Curse of the Black Pearl” (2003), „Dead Man’s Chest” (2006) şi „At World’s End” (2007). Seria de filme a avut şi încă are foarte mult succes, iar mulţi dintre fanii actriţei au fost dezamăgiţi când au aflat că nu va mai apărea şi în restul filmelor.

The Jacket / Cămaşa de forţă (2005)

„The Jacket” este un thriller psihologic care îl are în centrul acţiunii pe Jack Starks (Adrien Brody), un veteran al Războiului din Golf care este declarat nebun şi internat într-o instituţie pentru criminali dereglaţi psihic. Aici, el este drogat şi închis într-un sertar de către un doctor iresponsabil, unde are flashback-uri din război. În mod misterios, el ajunge în viitor, unde începe o relaţie cu Jackie (Keira Knightley). 

Pride & Prejudice / Mândrie şi Prejudecată (2005)

Lumea glorioasă a lui Jane Austen este readusă pe marele ecran, cu tot romantismul, spiritul şi forţa emoţională specifică, în Mândrie şi prejudecată. Keira Knightley joacă rolul lui Elizabeth Bennet, care cunoaşte un burlac arătos, bogat, dar snob, domnul Darcy. Acesta se îndrăgosteşte de ea, dar ar putea fi posibilă o relaţie între cei doi? Vor reuşi ei să treacă peste mândrie şi prejudecată?

The Duchess / Ducesa (2008)

„The Duchess” ne prezintă viaţa Georgianei (Keira Knightley), ducesa de Devonshire, una dintre cele mai cunoscute, admirate, dar şi hulite femei din înalta aristocraţie britanică a secolului XVIII.

Anna Karenina (2012)

Acţiunea filmului are loc în Rusia Imperială în anul 1874, când aristocrata Anna Karenina (Keira Knightley) începe o aventură ce îi va schimba viaţa alături de contele Alexei Vronsky.

The Imitation Game / Jocul Codurilor (2014)

„The Imitation Game” este un film excepţional care ne arată cum geniul matematician Alan Turing a reuşit să spargă codul Enigma, pentru ca Aliaţii să afle planurile de război naziste. Citeşte recenzia noastră aici.

În continuare, o vom mai vedea pe Keira în „Everest”, care va avea premiera în septembrie 2015 şi care documentează călătoria a două echipe diferite ce vor fi testate dincolo de limite de una dintre cele mai puternice furtuni de zăpadă văzute vreodată.

Vizionare plăcută!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *