Cele mai bune filme cu Jessica Lange

Cu ocazia zilei de naștere a actriței Jessica Lange (20 aprilie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Jessica Lange este una dintre cele mai bune actrițe din Statele Unite, cu o carieră începută în 1976. A jucat atât în piese de teatru, cât și în seriale TV sau filme și a câștigat numeroase premii, printre care amintim două premii Oscar, cinci Globuri de Aur și trei premii Primetime Emmy.

În continuare, iată o listă cu cele mai bune filme ale actriței Jessica Lange, listate în ordine cronologică:

Frances (1982)

Biografia actriței Frances Farmer, care s-a făcut cunoscută în special datorită atitudinii sale neconvenționale. După ce a fost convinsă, sub pretexte false, să se mute la New York, dependența de alcool și anumite probleme cu mama sa au dus la un colaps mental. După ce a fost abuzată de către alți pacienți și de personalul de la spitalul de boli mentale, a găzduit o emisiune TV până la moartea sa.

Country (1984)

Filmul vorbește despre nedreptatea unor politici economice, provocând suferința oamenilor, intervenind în viața liniștită a acestora și schimband-o pentru totdeauna, doar pentru un așa zis echilibru.

Sweet Dreams (1985)

Iubitorii de muzică au recunoscut întotdeauna ca Patsy Cline a fost un talent ieșit din comun. Tulburatoarea, dar meteorica ei existență a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o sau au auzit-o cântand. Pelicula dedicată ei este nu numai o evocare biografică, dar și un omagiu adus cantăreței ale cărei cântece străbat lumea, fără ca strălucirea lor să fie umbrită de timp.

Music Box (1989)

O avocată își apără tatăl acuzat de crime de război, însă cazul ascunde mai multe lucruri decât bănuiește.

Cape Fear (1991)

După ce este eliberat din închisoare, un bărbat decide să se răzbune pe familia procurorului din cauza căruia a fost condamnat, considerând că i s-a făcut o nedreptate.

Blue Sky (1994)

Soția unui capitan al armatei americane, un specialist care nu este de acord cu testele nucleare, are o aventură cu superiorul acestuia, comandantul unei baze militare din Alabama.

Normal (2003)

Roy și Irma sunt un cuplu devotat, care trăiesc în Illinois. Asta până la petrecerea aniversară a 25 ani de căsnicie, cand Roy leșină inexplicabil. Când se trezește, realizează că viața lui trebuie să se schimbe pentru totdeauna. El se confesează Irmei că este o femeie prinsă în corpul unui bărbat și dorește o schimbare de sex.

American Horror Story

O antologie horror de mare succes (a câștigat până acum 2 Globuri de Aur și 4 premii Primetime Emmy). Următorul sezon va avea premiera în septembrie 2016.

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.