Cele mai bune filme cu Cate Blanchett

Cu ocazia zilei de naștere a actriței Cate Blanchett (14 mai), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Născută în Australia, Cate Blanchett și-a început cariera ca actriță de teatru, în 1992. După un an, a primit un rol în serialul polițist „Police Rescue”, apoi în filmul cu același nume. De atunci, a mai jucat în aproape 60 de filme sau seriale, a câștigat două premii Oscar (din cele șase la care a fost nominalizată) și trei Globuri de Aur (din nouă nominalizări).

Este căsătorită cu scenaristul și regizorul Andrew Upton, cu care are 4 copii.

În continuare, iată o listă cu cele mai bune filme ale actriței Cate Blanchett, listate în ordine cronologică:

Elizabeth (1998)

Thriller-ul istoric „Elizabeth” are în centrul atenției viața lui Elizabeth pe când era prințesă și începutul domniei ei în calitate de regină.

Bandits (2001)

Joe Blake și Terry Collins sunt spărgători de bănci care speră ca într-o zi să dea lovitura cea mare și să treacă granița de sud a Statelor Unite. Totul merge de minune, până când o întâlnesc pe Kate Wheeler, o casnică obișnuită, dezamăgită de viața ei monotonă.

Veronica Guerin (2003)

La mijlocul anilor ’90, Dublin era un teritoriu al violenței și al bandelor de traficanți de droguri. Cel mai temut adversar al baronilor drogurilor nu este poliția, ci o ziaristă pe nume Veronica Guerin. Reportajele ei sunt de un realism cutremurător, anchetele ei sunt mai mult decât îndrăznețe.

I’m Not There. (2007)

Filmul lui Todd Haynes urmărește destinele a șase personaje, personificări a șase etape/aspecte din viața și cariera lui Bob Dylan.

Elizabeth: The Golden Age (2007)

Filmul este povestea unei femei îndrăgostite, obligată să-și cenzureze iubirea, să-și lovească nemilos dușmanii și să-și păstreze neștirbită imaginea de simbol al puterii.

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

„M-am născut în condiții neobișnuite.” Așa începe „The Curious Case of Benjamin Button”, o adaptare după nuvela lui F. Scott Fitzgerald, din anii 1920, despre un om care s-a născut pe la 80 de ani și care în loc să îmbătrânească, întinerește.

Blue Jasmine (2013)

După ce totul se prăbușește în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal, eleganta Jasmine – membră a înaltei societăți din New York – se mută cu sora ei, Ginger, în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-și pună viața în ordine.

Carol (2015)

Therese Belivet lucrează într-un magazin de jucării, visând la o viață diferită, când o întâlnește pe Carol Aird, o femeie seducătoare, mult mai matură, prinsă într-un mariaj în destrămare. O scânteie se aprinde între cele două femei, iar legătura dintre ele devine din ce în ce mai puternică.

seriile The Lord of the Rings și The Hobbit

În celebrele serii fantasy „The Lord of the Rings” și „The Hobbit”, Cate Blanchett interpretează rolul elfei Galadriel.

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.