Cele mai bune filme ale lui Matthew McConaughey

By  | 

Matthew McConaughey, în vârstă de 45 de ani, s-a născut în Texas şi a dorit iniţial să se facă avocat. Şi-a dat seama la timp că această meserie nu i s-ar potrivit atât de bine, aşa că s-a înscris la Facultatea de Comunicare de la Universitatea din Texas, la specializarea radio-televiziune-film.

Şi-a început cariera în 1991, când a apărut în câteva reclame de televiziune. Mulţumită uneia dintre ele, a primit un rol în filmul „Dazed and Confused” al lui Richard Linklater, rol care l-a făcut să iasă în evidenţă ca actor. Au urmat apoi filme ca „Angels in the Outfield”, „Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation”, „Boys on the Side” şi serialul de televiziune „Unsolved Mysteries”. Însă primul lui rol important a fost în filmul „A Time to Kill”, bazat pe romanul cu acelaşi nume scris de John Grisham.

În 2008, a cunoscut-o pe modelul Camila Alves, iar în 2011 cei doi s-au logodit, urmând să se căsătorească în 2012. Ei au împreună trei copii, doi băieţi şi o fată.

De asemenea, el are o fundaţie dedicată adolescenţilor, pentru a-i ajuta să ia decizii potrivite pentru a ajunge oameni de succes. În urma uraganului Katrina, McConaughey a salvat numeroase animale de companie de au fost abandonate.

În continuare, iată cele mai bune cinci filme ale lui Matthew McConaughey, listate în ordine cronologică.

How to Lose a Guy in 10 Days / Cum să scapi de un tip în 10 zile (2003)

Andie Anderson trebuie să scrie un articol despre toate greşelile neintenţionate pe care o femeie le face în relaţie, greşeli ce duc la ruperea legăturii. Pentru aceasta are doar 10 zile la dispoziţie. Andie trebuie să găsească un bărbat, să-l determine să se îndrăgostească de ea şi apoi sa comită câteva greşeli clasice astfel ca acesta să-i dea papucii. Din pacate pentru Andie, cel ales este Benjamin Barry (Matthew McConaughey) care tocmai a pariat cu şeful său că poate face o femeie să se îndragostească de el în 10 zile.

Dallas Buyers Club (2013)

Filmul prezintă povestea unui electrician texan (Matthew McConaughey), lupta lui cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. El caută medicamente alternative care ar putea să-l ajute şi la care şi alte persoane cu acest virus vor putea avea acces.

Mud (2012)

Doi tineri întâlnesc un fugar şi formează un pact cu acesta pentru a-l ajuta să scape de poliţiştii care sunt pe urmele sale şi a-l reuni cu dragostea vieţii sale.

The Wolf of Wall Street / Lupul de pe Wall Street (2013)

Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coşmar. A început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces şi puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.

Interstellar – premiera 7 noiembrie

În contextul în care existenţa omenirii pe Terra este ameninţată, un grup de exploratori depăşeşte limitele spaţiului şi cucereşte imensele distanţe ale unei călătorii interstelare.

Poţi citi recenzia noastră aici.

Care este preferatul tău?

Pentru mai multe recomandări, urmăreşte secţiunea noastră de filme.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *