Cele mai bune filme ale lui Frank Miller

By  | 

Frank Miller, în vârstă de 57 de ani, s-a născut în Maryland şi s-a mutat curând în Vermont, unde a început uşor-uşor să devină un fan al benzilor desenate şi apoi chiar artist. Primul său „job” a fost în 1978, când a desenat „The Twilight Zone” pentru „Gold Key Comics”. Acest lucru i-a deschis multe uşi, ajungând să lucreze pentru DC Comics şi Marvel Comics.

În cele din urmă, Miller a decis să lucreze doar pentru Marvel. Una dintre joburile sale a fost să deseneze „Peter Parker, The Spectacular Spider-Man”, unde Daredevil era un personaj episodic. La acea vreme, vânzările Daredevil nu mergeau prea bine, însă Miller a văzut potenţialul acestui supererou. El a discutat despre acest lucru cu Jim Shooter, redactorul şef, şi l-a convins pe acesta să fie el cel care se va ocupa de Daredevil. După puţin timp, Daredevil a devenit unul dintre cele mai vândute personaje Marvel.

În anii ’90, Miller a început să lucreze la „Sin City”, publicat de Dark Horse Comics, o dramă violentă setată într-o versiune fictivă a Las Vegas, unde corupţia şi lăcomia au o influenţă puternică asupra autorităţilor locale, iar o distribuţie de anti-eroi trebuie să aibă grijă de ei înşişi şi unii de alţii.

În 1998, Miller a lansat miniseria „300”, bazată pe povestea Bătăliei de la Termopile, al cărei protagonist este regele spartan Leonidas.

În continuare, iată cele mai bune filme ale lui Frank Miller, într-o ordine aleatorie:

300: Eroii de la Termopile (2006)

„300” este o evocare feroce a Bătăliei antice de la Termopile în care Regele Leonidas şi 300 de spartani au luptat până la moarte împotriva lui Xerxes şi a armatei sale masive de persani. Înfruntând şanse de nebiruit, vitejia şi sacrificiul lor inspiră toti grecii să se unească împotriva duşmanului lor persan, lucru extrem de important pentru păstrarea democraţiei.

300: Ascensiunea unui imperiu (2014)

După colosala confruntare de la Termopile, lacomul rege Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile.

Sin City (2005)

Politişti necinstiţi. Femei sexy. Gardieni disperaţi. Unii caută răzbunarea, alţii salvarea. Apoi, mai sunt şi cei care speră la puţin din amândouă. Un univers al unor eroi neverosimili şi apatici care se straduiesc totuşi să facă ceea ce trebuie într-un oraş indiferent.

Sin City: Am ucis pentru ea (2014)

În continuarea filmului din 2005, în întunecatul oraş Sin City, Dwight plănuieşte răzbunarea împotriva femeii care l-a trădat, Ava Lord, în timp ce Nancy încearcă să treacă peste moartea lui Hartigan. Citeşte recenzia noastră aici.

Spirit (2008)

The Spirit este un justiţiar mascat care îşi înscenează moartea pentru a lupta mai eficient împotriva criminalilor din Central City. Cel mai periculos adversar al său este The Octopus, care ucide pe oricine îi vede fata şi plănuieşte să arunce în aer întregul oraş.

Vizionare plăcută!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *