Cele mai bune filme ale lui Colin Firth

Cu ocazia zilei de naștere a actorului Colin Firth (10 septembrie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Colin Firth este un actor britanic care a jucat până acum în peste 75 de filme și seriale. A fost nominalizat până acum la două premii Oscar (din care a câștigat unul), două Globuri de Aur (din care a câștigat unul), un premiu Primetime Emmy și cinci premii BAFTA (din care a câștigat două).

Și-a început cariera cu un rol în serialul-dramă „Crown Court” (1984), iar în același an a apărut în filmul „Another Country”.

Firth a și produs 3 documentare, un scurt metraj și două lungmetraje, iar pentru unele din acestea a avut și rolul de regizor și scenarist.

În continuare, iată cele mai bune filme ale lui Colin Firth, listate în ordine cronologică:

Pride and Prejudice (1995)

„Pride and Prejudice„ este un mini-serial britanic de televiziune, de șase episoade, fiind o adaptare a romanului omonim al scriitoarei Jane Austin.

Conspiracy (2001)

Filmul este o recreere dramatică a COnferinței Wannsee, unde ideea de Soluție Finală a naziștilor a fost concepută.

Love Actually (2003)

Evenimentele din film se petrec în Londra în perioada Crăciunului și sunt spuse și filmate cu mult umor și romantism și cu acel dulce amar pe care-l trăiesc toți cei norocoși sau ghinioniști atunci când sunt sub vraja dragostei.

A Single Man (2009)

George Falconer este un profesor de engleză și homosexual în vârstă de 52 de ani. După moartea neașteptată a partenerului său, George se lasă copleșit de gândul sinuciderii pentru că nu își poate imagina viitorul în absența iubitului și simte că existența lui actuală este lipsită de sens.

The King’s Speech (2010)

Bazat pe o poveste adevărată, filmul descrie relația de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea și Lionel Longue, un logoped mai puțin obișnuit.

Before I Go to Sleep (2014)

Un thriller bazat pe un best-seller mondial a cărui protagonistă este o femeie care, din cauza unui tragic accident, se trezește în fiecare dimineață fără a-și mai aduce aminte nimic din trecutul ei – până într-o zi, când află un adevăr care o împinge să-i pună la îndoială pe cei din jurul ei.

Kingsman: The Secret Service (2014)

Bazat pe renumita revistă de benzi desenate și regizat de Matthew Vaughn, „Kingsman: Serviciul Secret” este povestea unei organizații de spionaj supersecrete care recrutează un puști de pe străzi, nerafinat, dar promițător, pentru a face parte dintr-un program de instruire ultra-competitiv, exact în momentul când un geniu nebun al tehnologiei lansează o amenințare globală.

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.