Cele mai bune filme ale lui Christian Bale

By  | 

Christian Bale şi-a început cariera în cinematografie la vârsta de 13 ani, când a jucat rolul principal în filmul lui Steven Spielberg’s, „Empire of the Sun”, care a fost foarte bine primit atât de către critici, cât şi de public.

În 2000 el a atras aprecierea criticilor jucând rolul unui criminal în serie în „American Psycho”, iar de atunci cariera sa a avut numai de câştigat. Este cunoscut pentru sacrificiile pe care le face pentru rolurile sale, în special pentru cel din „The Machinist”, pentru care a slăbit nu mai puţin de 28 de kilograme.

Multă lumea îi cunoaşte din seria filmelor cu Batman regizate de Christopher Nolan, considerată una din cele mai bune trilogii ale tuturor timpurilor.

Este căsătorit din anul 2000 cu fostul model, make-up artist şi asistent personal al Winonei Rider, Sandra Blazic, cu care doi copii, o fată şi un băiat.

American Psycho (2000)

Inspirat de romanul cu acelaşi nume scris de Bret Easton Ellis, „American Psycho” e o puternică satiră socială, care reflectă viaţa urbană rapace de la sfârşitul anilor ’80 prin ochii unui criminal în serie (Christian Bale), silind audienţa să pătrundă în mintea lui tulbure şi să-i înţeleagă motivaţia acţiunilor.

The Machinist / Maşinistul (2004)

Trevor (Christian Bale), un muncitor care nu a mai dormit de un an începe să se îndoiască de propria sa sănătate mentală. Hotărât să găsească răspunsuri, el cercetează întâmplările ciudate care încep să i se întâmple şi care îi transformă lumea într-un coşmar perpetuu. Dar cu cât va afla mai multe, cu atât va dori să ştie mai puţine.

The Prestige / Prestigiul (2006)

Doi tineri magicieni ai epocii victoriene (Christian Bale şi  Hugh Jackman) aprind scânteia unei rivalităţi puternice care se va transforma într-o bătălie a trucurilor şi o sete neîncetată de a-şi descoperi secretele unul altuia. Aceşti doi oameni pun faţă în faţă îndrăzneala şi dorinţa, arta spectacolului şi ştiinţa, ambiţia şi prietenia, cu rezultate periculoase, mortale şi amăgitoare. 

The Fighter / Luptătorul (2010) 

Christian Bale a câştigat premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor într-un rol secundar mulţumită dramei biografice „The Fighter”. Filmul relatează povestea reală de viaţă a boxerului "Irish" Mickey Wad şi ascensiunea acestuia de pe străzile rău-famate ale oraşului Lowell din Massachusetts spre titlul de campion mondial la categoria mijlocie

American Hustle / Ţeapă în stil american (2013) 

„American Hustle ” se petrece în lumea fascinantă a unuia dintre cele grozave scandaluri ale anilor 1970 şi spune povestea unui escroc genial, Irving Rosenfeld (Christian Bale), care, alături de seducătoarea şi parşiva sa parteneră, este obligat de împrejurări să lucreze cu un agent FBI plin de idei trăsnite.

În viitorul apropiat, îl vom mai vedea pe Christian Bale în drama romantică „Knight of Cups”, ce va avea premiera în decembrie 2015.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *