Cele mai bune filme ale lui Alfred Hitchcock

Cu ocazia zilei de naștere a regizorului Alfred Hitchcock, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Alfred Hitchcock a fost unul dintre cei mai cunoscuți producători și rezigori britanici. Numit și „Maestrul Suspansului”, el a trăit între anii 1899 și 1980. Cariera sa a durat mai mult de jumătate de secol, iar în 1978 s-a spus despre el că este cea mai ușor de recunoscut persoană din întreaga lume.

A fost pasionat de fotografie a început să lucreze în domeniul producției de filme când era tânăr, iar în 1920 a început să facă inserturi pentru filme mute. După 5 ani, a devenit regizor. Primul său film cu sunet a fost „Blackmail”, lansat în 1929. A regizat peste 60 de filme și a fost nominalizat la 5 premii Oscar.

În continuare, iată cele mai bune filme ale lui Alfred Hitchcock, listate în ordine cronologică:

Rebecca (1940)

Maxim de Winter, un englez bogat, care încă se resimte după moartea soției sale, Rebecca, ia în căsătorie o tânără de condiție modestă. Cei doi se instalează în palatul Manderley, din Cornwall, unde stăpânește cu puteri depline d-na Danvers, menajera devotată fostei doamne de Winter. Tânăra soție se simte din ce în ce mai apăsată de strania putere pe care o are Rebecca asupra tuturor, chiar și după dispariția sa.

Lifeboat (1944)

Un jurnalist, un om de afaceri prosper, un prezentator de radio, o soră medicală, un chelner si un inginer cu orientări comuniste sunt nevoiti sa se solidarizeze pentru a supravietui, după ce vaporul cu care calătoreau a fost scufundat de către o navă.

Spellbound (1945)

Cunoscutul doctor psihiatru Edwards este numit directorul unui spital de psihiatrie. Edwards este atras de frumoasa, dar aparent indiferenta doctoriță Constance Petersen. Aceasta descoperă ca Edwards suferă de amnezie și este urmărit de coșmaruri inexplicabile. Pentru că nu-și poate aminti ce i s-a întâmplat, Edwards este acuzat de crimă. Vor fi destul de puternice dragostea și perseverența Constancei pentru a-și salva iubitul?

Rear Window (1954)

În 1950, undeva în New York, un fotograf rămâne paralizat în urma unui accident. Neputând să se deplaseze, Jeff își petrece aproape tot timpul observându-i pe vecini. Curios să afle cât mai multe, el începe să-l bănuiască pe vecinul de alături că și-a omorât soția.

Vertigo (1958)

Un fost detectiv din San Francisco este căutat de o veche cunoștință care îl roagă să îi facă o favoare: aceea de a-i urmări soția, care pare a suferi de niște tulburări psihice. Numai că povestea reală este mult mai complexă.

North by Northwest (1959)

Un bărbat este vânat de-a lungul și de-a latul țării de către spioni, care-l cred agent dublu, și de către poliție, care-l consideră asasin.

Psycho (1960)

Anthony Perkins îl interpretează pe Norman Bates, ale cărui casă și motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ți petrece o seară liniștită. Nimeni nu știe asta mai bine decât Marion Crane, ghinionista călătoare a cărei drumeție ia sfârșit în celebra scenă din duș, în această adaptare după romanul omonim de Robert Bloch.

Frenzy (1972)

Londra este terorizată de un maniac sexual, care ucide femeile prin strangulare. Și, deși încă de la început identitatea criminalului este evidentă, o serie întreagă de nefericite coincidențe îl indică pe un fost pilot, care este condamnat la închisoare pe viață.

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.