Cele mai bune filme ale anului 2015

By  | 

2015 aproape s-a terminat, iar IMDb a lansat un top 10 al celor mai bune filme ale anului, potrivit notelor primite de la utilizatori.

Anul 2015 a venit cu multe filme grozave și, chiar dacă mai așteptăm câteva premiere, în special Star Wars: Trezirea Forţei, IMDb a lansat deja topul celor mai bune filme (în limba engleză).

Iată, deci, care sunt cele mai bune filme ale anului 2015:

Locul 10: Avengers: Age of Ultron

Când Tony Stark reporneşte un program inactiv de menţinere a păcii, lucrurile scapă de sub control, iar cei mai puternici Eroi ai Pământului – incluzându-i pe Omul de Oţel, Căpitanul America, Thor, Incredibilul Hulk, Văduva Neagră şi Ochi de Şoim – sunt supuşi unui test limită, pe măsură ce se luptă să salveze planeta de distrugerea de către teribilul Utron.

Locul 9: Ant-Man

Filmul îi urmărește pe Scott Lang, un hoț de tocmai a ieșit din închisoare și își dorește de acum o viață cât mai normală. Obligat de circumstanțe, însă, el face echipă cu omul de știință Hank Pym pentru a duce la bun sfârşit un jaf care va salva lumea. El trebuie să protejeze de o nouă serie de ameninţări secretul ascuns în spatele costumului spectaculos de Om-Furnică, deși asta l-ar putea duce din nou în închisoare, departe de fiica sa. Citește recenzia noastră aici.

Locul 8: Ex-Machina

Caleb, un programator de 24 de ani angajat al celei mai mai companii de IT, câștigă o competiție internă care avea ca premiu o săptămână alături de Nathan, șeful extrem de retras al companiei, la reședința lui izolată din munți. Dar, când Caleb ajunge pe domeniul acestuia, descoperă că va fi nevoit să participe la un experiment fascinant, dar foarte bizar, în care va trebui să interacționeze cu prima inteligență artificială reală din lume, adăpostită de o superbă fată-robot.

Locul 7: Kingsman: The Secret Service

Kingsman: Serviciul Secret este povestea unei organizații de spionaj supersecrete care recrutează un puști de pe străzi, nerafinat, dar promițător, pentru a face parte dintr-un program de instruire ultra-competitiv, exact în momentul când un geniu nebun al tehnologiei lansează o amenințare globală.

Locul 6: Me and Earl and the Dying Girl

Ceea ce pare un etern film pe tema tinerilor grav bolnavi, precum The Fault in Our Stars, devine, în mâna regizorului Alejandro Gomez-Rejon, o poveste amuzantă şi emoţionantă despre o prietenie care se naşte şi despre adolescenţi care se luptă cu circumstanţe necontrolabile şi insondabile.

Locul 5: Sicario

La graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, legea nu există, iar neexperimentatul agent FBI Kate Mercer (Emily Blunt) devine martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale. Miza creşte atunci când aceştia trebuie să îl captureze pe capul întregii organizaţii criminale. Curând, Kate realizează că misiunea implică mai mult decât credea ea, iar cei alături de care lucrează îi ascund lucruri importante, întunecate. Citește recenzia noastră aici.

Locul 4: Straight Outta Compton

Producţia biografică Straight Outta Compton descrie ascensiunea trupei de hip hop N.W.A. din California – alcătuită din nume ajunse celebre, precum Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E şi MC Ren – şi succesul fulminant al acesteia în industria muzicală.

Locul 3: The Martian

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este presupus mort după o furtună puternică şi lăsat în urmă de echipajul său. Dar Watney a supravieţuit şi se trezeşte singur pe planeta ostilă, fără posibilitate de scăpare. Având la îndemână doar nişte provizii sărăcăcioase, el trebuie să-şi folosească ingeniozitatea, umorul şi tăria de caracter pentru a supravieţui şi a găsi o cale de a le semnaliza celor de pe Pământ că este în viaţă. Citește recenzia noastră aici.

Locul 2: Mad Max: Fury Road

La 36 de ani de la primul film din serie, Max Rockatansky se întoarce pe marile ecrane în „Mad Max: Fury Road”. Citește recenzia noastră aici.

Locul 1: Inside Out

Povestea o are în prim plan nu pe Riley, o puștoaică de 11 ani, ci pe emoțiile ei: Bucuria, Tristețea, Frica, Furia și Dezgustul. Ele trăiesc la Sediu și o ajută zi de zi pentru a avea o viață minunată, însă totul se schimbă atunci când Riley se mută cu familia în San Francisco. Citește recenzia noastră aici.

Tu ai văzut toate aceste filme? Care a fost preferatul tău?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *