Cele mai bune comedii romantice dintotdeauna

Ai chef să vizionezi o comedie romantică? Încearcă recomandările COSMO!

An după an apar foarte multe filme noi, însă, din păcate, nu toate sunt atât de reușite. Dacă nu știi ce comedii romantice să vizionezi, ți-am pregătit o listă care te va scoate din încurcătură.

When Harry Met Sally / Când Harry a cunoscut-o pe Sally (1989)

Una dintre cele mai îndragite povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, „Cand Harry o întalneste pe Sally” este un film care „scânteiază de inteligență și umor”, prezentând „genul de adevăr despre relații care nu a mai apărut în filme până acum”… și nici de la momentul respectiv încoace!

Funny Face (1957)

Jo (Audrey Hepburn) este o tânără visătoare și naivă, preocupată de filosofie și care lucrează într-o librărie. Într-o zi, ea este luată cu asalt de echipa unei reviste pentru femei pentru o ședință foto.

Cele mai asteptate filme indie in 2016

Sleepless in Seattle / Nopți albe în Seattle (1993)

După moartea soției sale, Sam Baldwin nu se mai gândește deloc să cunoască pe altcineva. Lucru inacceptabil pentru fiul său de 8 ani, Jonah. El dorește o soție pentru tatăl său și o nouă mamă pentru el. Așa că apelează la un post de radio local.

Pretty Woman / Frumușica (1990)

Edward Lewis, un bărbat bogat care nu-și mai poate dori nimic de la viață, întâlnește întâmplător o femeie de moravuri ușoare, de care se îndrăgostește. Tânăra învață alături de el cum să se îmbrace, cum să mănânce elegant și cât de frumoasă este muzica de operă. Dar va dura acest incredibil vis de Cenușăreasă?

10 Things I Hate About You / 10 lucruri nu-mi plac la tine (1999)

Varianta modernă a temei shakespeariene prezente în „Îmblânzirea scorpiei” – O tânără frumoasă, dar distantă, Kat, refuză orice băiat care îndrăznește să se apropie de ea. Obișnuitele petreceri ale colegilor, la care sora mai mică, Bianca, tânjește de mult, sunt pentru ea plictisitoare. Conform hotărârii tatălui lor, Bianca nu poate ieși din casă decât dacă este însoțită de Kat. Bianca și câțiva colegi pun la cale planul îmblânzirii ei. Este nevoie de un băiat de care Kat să se îndrăgostească. Dar joaca lor este luată de Kat în serios.

3 filme horror de exceptie care au castigat premii Oscar

Breakfast at Tiffany’s / Mic dejun la Tiffany (1961)

În New York-ul anilor ’60, Holly Golightly (Audrey Hepburn), o tânără frumoasă și sofisticată, duce o viață ușoară și fără obligații. Ea își irosește timpul participând la întâlniri și petreceri pretențioase. În așteptarea unei căsătorii cu un domn înstărit, ea însoțește diverși bărbați înstăriți, de care nu o leagă însă decât cadourile pe care aceștia i le fac. Viața lipsită de griji a lui Holly este dată peste cap în momentul în care îl întâlnește pe Paul, noul ei vecin.

Groundhog Day / Ziua cârtiței (1993)

Meteorologul Phil Connors este trimis să relateze de pe teren, dintr-un cătun obscur aflat în centrul atenției o dată pe an, de „Ziua Cârtiței”. Pentru că a făcut același lucru în ultimii patru ani, Phil nu face niciun efort să-și mascheze nemulțumirea. Rutina anilor trecuți se repetă până în zorii zilei următoare când, după un somn liniștit, el se trezește și constată că ziua precedentă se repetă.

The Wedding Singer / Nuntă cu cântec (1998)

Robbie Hart își câștigă existența cântând la nunți și întreținând atmosfera: știe întotdeauna ce să zică și ce să facă pentru a organiza o petrecere reușită. Julia este o frumoasă chelneriță, pe care Robbie o cunoaște la una dintre nunți. Între cei doi există un punct comun: fiecare dintre ei urmează să se căsătorească în curând. Mai mult, Robbie va lucra la nunta Juliei, iar Julia la nunta lui Robbie. Din nefericire, fiecare dintre ei și-a ales greșit partenerul.

About a Boy / Totul despre băieți (2002)

Hugh Grant este un bărbat chipeș, bogat, superficial, solitar, irezistibil. El formează o legătură neașteptată cu un puști pe care îl întâlnește într-o tentativă de a se cupla cu mama altui băiat.

Filme bune pentru zile proaste

Coming to America / Un prinț în America (1988)

Prințul moștenitor din Zamunda, sătul de viața superficială pe care o duce și de faptul că urmează să se căsătorească cu o femeie pe care nu a văzut-o, hotărăște că a sosit timpul să se maturizeze. El pleacă incognito în America, unde intenționează să-și găsească sufletul pereche. Odată sosit aici, își ia o slujbă la un restaurant, dar lucrurile nu sunt așa cum vrea el… cel puțin la început.

Serendipity / Noroc în dragoste (2001)

Într-o aglomerată zi de cumpărături din iarna lui 1990, Jonathan Trager o întâlnește pe Sara Thomas. Doi străini în New York, drumurile lor se întretaie odată cu goana nebună după cadouri de Crăciun, iar ei cad victime unei puternice atracții reciproce.

Annie Hall (1977)

După separarea de prietena sa Annie Hall, nevroticul actor new-yorkez Alvy Singer rememorează episoade ale agitatei lor relații, în încercarea de a afla ce i-a despărțit. Filmul trasează, în desfășurare cronologică, povestea de dragoste a celor doi, începând cu prima întâlnire, constituindu-se aproape într-un document istoric asupra iubirii în anii ’70.

Vizionare plăcută!

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.