Cele mai bune carti romantice de citit de Valentine’s Day

Să începem cu autori români. Recomand cu mare căldură „Invitaţie la vals” şi „Scrisoare de dragoste” ale lui Mihail Drumeş, nişte romane excepţionale, pe care nu le poţi lăsa din mână până nu le termini. Poveştiile sunt foarte captivante şi te vor face chiar să verşi nişte lacrimi dar, cu toate acestea, au şi multe momente amuzante.

Apoi, ai putea arunca un ochi şi peste colecţia de povestiri a Rodicăi Ojog-Braşoveanu, „Bărbaţii sunt nişte porci”. De data aceasta nu mai avem o carte siropoasă, care să ne facă să plângem, însă tema este aceiaşi: dragostea. Fiecare povestire de învârte în jurul unei poveşti de dragoste, iar cartea este plină de accente umoristice.

Idei de cadouri Valentine’s Day DIY pentru el

Nu aş putea uita nici de omagiul lui Mircea Cărtărescu adus femeilor, binecunoscuta „De ce iubim femeile”. Şi de această dată e vorba de o colecţie de povestiri, fiecare dintre ele concentrându-se pe o femeie. „Un omagiu (adesea în sensul cel mai concret, erotic, al cuvântului) adus femeilor <<pentru ca sunt femei>>", spune descrierea de pe coperta a patra.

Acum, să trecem la autori străini. Voi începe cu „Jurnalul unui bătrân amant” scrisă de Marcel Mathiot, o carte care m-a impresionat foarte mult. Marcel Mathiot nu a fost un autor per se, ci un simplu învăţător de provincie care a ţinut un jurnal de la 16 ani până când a murit. După moartea sa, jurnalul a fost găsit, au fost culese fragmente din el, iar aşa s-a născut un roman care a făcut senzaţie în Paris atunci când a fost lansat. „Marcel aparţinea Iubirii în sine, pe care o declina sub toate formele ei”, scrie în prefaţă.

Organizeaza o cina romantica de Valentine’s Day acasa

Îţi recomand şi „În trei. Un laborator sentimental”, care arată că poveştiile de dragoste nu trebuie să fie obişnuite pentru a fi autentice. Scris de Jean-François Briant, Mireille Crétinon şi Catherine Stoessel, romanul reprezintă relatarea directă şi incomodă a unei poveşti reale de dragoste considerată în mod normal imposibilă. 

Nu în ultimul rând, merită menţionată aici şi „P.S. Te iubesc”, scrisă de Cecelia Ahern. Când Gerry moare, Holly este distrusă: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei nu mai este. Dar Gerry a promis că îşi va veghea mereu dragostea şi se ţine de cuvânt: el îi lasă lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rând, în fiecare lună, vreme de un an, o vor învăţa cum să ia viaţa de la capăt. Pe măsură ce deschide fiecare scrisoare, Holly înţelege sensul schimbării şi al iubirii de celălalt.

Ai citit vreuna dintre aceste cărţi? Tu ce altceva ai mai recomanda unei iubitoare de lectură?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.