Cele mai bune carti ecranizate in 2016

By  | 

2016 se anunţă un an foarte bun când ne gândim la premierele cinematografice – atât de bun încât nu mai putem aştepta câteva săptămâni sau chiar luni să aflăm povestea grozavă a filmelor.

Din fericire, mare parte din ele sunt ecranizări ale unor romane de succes pe care le putem citi până când filmele intră în cinematografe.

Am ales pentru tine 5 cărţi grozave pe care le poţi găsi în librăriile fizice sau online, pentru a le savura înainte ca filmul să fie lansat.

Al cincilea val, Rick Yancey (editura Art, 26 lei)

O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru ca de data asta puținii pământeni rămași în viață nu știu nici măcar ce îi amenință, cu atât mai puțin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorință: să își salveze frățiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic.

Film: The 5th Wave / Al 5lea val, în regia lui J Blakeson, cu Chloë Grace Moretz, Liev Schreiber și Ron Livingston în rolurile principale

Allegiant, Veronica Roth (editura HarperCollins, 45 lei)

Allegiant este cea de-a treia parte a seriei Divergent. Tris, Four și aliații săi descoperă ce se află de partea cealaltă a gardului – și de ce.

Film: The Divergent Series: Allegiant, în regia lui Robert Schwentke, cu Zoë Kravitz, Theo James, Shailene Woodley, Naomi Watts, Miles Teller și Maggie Q
în rolurile principale.

Alice în țara oglinzilor, Lewis Carroll (editura Nicol, 6 lei)

Alice trece prin oglinda de sufragerie şi, înaintând pe cărarea şerpuită ca un tirbuşon, iese din realitate, lăsând deschisă fanta spre un ţinut miraculos şi surprinzător. Lumea din Oglindă ne întâmpină cu-o suită de personaje curioase şi amuzante, care se deplasează dintr-un loc în altul ca-ntr-o uriaşă partidă de şah. Dar orice ţinut de poveste are o singură regină, aşa că, până la finalul jocului, Alice trebuie să treacă o serie de probe şi să găsească o cale de a le învinge pe Regina Albă şi pe Regina Neagră şi de a se întoarce acasă.

Film: Alice Through the Looking Glass / Alice În Ţara Oglinzilor, în regia lui James Bobin, cu Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter și Anne Hathaway în rolurile principale.

Fata din tren, Paula Hawkins (eBook, editura Trei, 21 lei)

Rachel merge în fiecare dimineață cu același tren. Știe că va aștepta la același semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineață al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. Viața lor i se pare perfectă, până când într-o zi vede ceva ce o sochează. Totul se schimbă și Rachel are șansa de a lua parte la viețile pe care le-a observat doar de pe margine.

Film: The Girl on the Train, în regia lui Tate Taylor, cu Chris Evans, Emily Blunt, Jared Leto și Laura Prepon în rolurile principale.

Cautand-o pe Alaska, John Green (editura Trei, 24 lei)

Un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre în ultimele lor clipe de viață pleacă la școala cu internat Culver Creek în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut“. Acest Necunoscut se dovedește mai tulburător decât și-ar fi imaginat vreodată când în noul său cerc de prieteni își face intrarea seducătoarea Alaska Young.

Film: Momentan nu se cunosc foarte multe detalii, însă scenariul va fi adaptat de aceeași echipă care s-a ocupat de „The Fault in Out Stars”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *