Cel mai cool nou smartwatch de fitness

Ce poate fi mai cool decât o experiență de glamping în octombrie, când ai parte de yoga în natură, somn odihnitor în corturi încălzite și plimbări prin aerul tare de munte? Să monitorizezi totul cu cel mai cool nou smartwatch de fitness, Huawei Watch Fit.

Săptămâna trecută am avut parte de două zile de relaxare inedită alături de Huawei și noul lor ceas de fitness, Huawei Watch Fit. Nu știu voi, dar eu nu mai fusesem niciodată în glamping, cu atât mai puțin la început de octombrie, așa că am așteptat cu nerăbdare aventura de a dormi în corturi decorate cu gust și dotate cu pături călduroase și paturi încălzite, și plăcerea unică de a practica yoga în natură, în picioarele goale, învăluită de aerul tare și rece de munte.

Toate astea s-au întâmplat la Breaza, în decorul parcă desprins din cataloagele de „perfect living” al resort-ului At Home – Yoga Retreat & Glamping, unde — în număr restrâns și ținând cont de toate precauțiile impuse de distanțarea socială — am socializat, ne-am plimbat prin natură și (chiar dacă sesiunea de tracking a fost amânată din cauza ploii) am testat capabilitățile ceasului de fitness lansat recent de Huawei.

 

View this post on Instagram

 

😎😌Super cool #GlampingExperience cu #HuaweiWatchFit și @HuaweiMobileRo la @at.home.yoga.retreat în Breaza! Ce-am descoperit până acum despre Huawei Watch Fit? Se încarcă în doar 5 minute, e cel mai ușor ceas de fitness pe care l-am avut vreodată (doar 34g) și pe lângă designul pe gustul meu în materie de streetwear, (dar și în ton cu trendurile de lifestyle actuale), îmi monitorizează nivelul de stres (o funcție la care mă mir și eu că am înregistrat scoruri normale, dar probabil a fost strict meritul sesiunii de Yoga Nidra!), nivelul saturației de oxigen din sânge și calitatea somnului — P.S. Am testat această din urmă funcție alaltăieri, în glamping, și trebuie să spun că e prima dată când am atins un Deep Sleep Continuity la cote normale! Kudos celor de la At Home —Yoga Retreat & Glamping pentru #GlampingExperience și corturile cu paturi încălzite 🤩🥳 #exploremore #huaweiglamping #coolgadgets #bestfitnesswatch #inlovewithgadgets #lifestylewatch @cosmopolitanromania

A post shared by DIANA COLCER | Journalist (@dianacolcer) on

Nu este primul meu ceas de fitness, așa că aveam impresia că știu, într-o oarecare măsură, la ce să mă aștept. Cu toate astea, de când mi-am pus la mână Huawei Watch Fit și l-am conectat la aplicația Huawei Health pe care o aveam deja instalată, mi-am dat seama că relația noastră o să fie una de durată — fie doar și pentru că designul său în ton cu tendințele actuale de lifestyle reflectă foarte fidel preferințele mele în materie de glam streetwear.

smartwatch huawei watch

Apoi am descoperit repede că Huawei Watch Fit se încarcă în numai 5 minute (ceea ce nu se putea spune despre vechiul meu gadget), că este foarte ușor (cel mai ușor ceas de fitness, de fapt — nu l-am cântărit personal, dar cartea tehnică spune că are doar 34g), că are o mulțime de fețe cu design super cool și că, lucru interesant, îl poți personaliza cu imagini din galeria foto a telefonului. Și da, fiindcă știu că asta e o întrebare care te frământă acum, află că, prin intermediul aplicației Huawei Health, smartwatch-ul Huawei Watch Fit funcționează împerechiat și cu telefoane care nu sunt marca Huawei, pe ambele sisteme de operare Android și iOS.

smartwatch huawei watch

Vă dați seama că descoperind toate chestiile astea, primul lucru pe care i l-am făcut a fost o ședință foto în toată regula, încercând să imortalizez cât de cool arată… Sau mai bine-zis, cât de cool sunt eu cu acest Huwaei Watch Fit la încheietura mâinii.   

Apoi, pe o burniță de după-amiază târzie, ne-am adunat pe platforma suspendată printre brazi din curtea resort-ului, ca să facem Yoga Nidra și să reducem nivelul de stres din organism — descoperind astfel ceva ce nu mai testasem la alte ceasuri similare, anume funcția Huawei TruRelax, un algoritm de urmărire a stresului pe tot parcursul zilei, care oferă și exerciții de ameliorare a nivelului de stres. Interesant și destul de surprinzător pentru mine, am înregistrat un scor de stres în parametri normali — sunt sigură că a fost meritul negreșit al exercițiilor de yoga, care m-au relaxat atât de tare încât abia dacă am mai putut ține ochii deschiși de somn, la cina excelentă și focul de tabără ce au urmat.

Și fiindcă tot am ajuns la partea cu somnul — cât de relaxată am fost dormind în timpul nopții, în natură? Se putea mai bine, mi-a arătat a doua zi funcția Huawei TruSleep a ceasului. Nu mă miră. Știam deja că sunt și eu unul dintre cei 59% dintre români care (conform unui studiu demarat de Huawei împreună cu IPSOS) nu sunt satisfăcuți de calitatea somnului. Cu toate acestea, a fost prima dată de când am început eu să îmi monitorizez calitatea somnului, când chiar am înregistrat un Deep Sleep Continuity în valențe normale, iar asta este o realizare personală și, bineînțeles, o primă experiență de glamping de succes!

smartwatch Huawei

Citește și: Chief Design Huawei: povestea din spatele noii imagini Huawei P40 Series

Mulți dintre noi dormim prost, iar 94% dintre noi spunem că asta ne afectează calitatea vieții, așa că, dacă nu ai încercat încă unul, îți  pot spune eu că un ceas de fitness e un gadget foarte util în gestionarea acestei probleme. Cu ajutorul tehnologiei Huawei TruSleep™ 2.0 integrată în noul smartwatch de fitness, Huawei Watch Fit asigură monitorizarea etapelor de somn, monitorizarea ritmului cardiac în timp real, calitatea respirației în timpul somnului și analiza datelor înregistrate, precum și o serie de recomandări smart pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului și a diminua stările de oboseală asociate – de la stabilirea unui program de somn regulat, la sfaturi legate de integrarea unor sesiuni de antrenament sau a unei diete echilibrate în funcție de scorul de somn obținut.

Ceasul recunoaște în mod inteligent momentele în care adormi și te trezești, folosind aceste date pentru o analiză complexă a somnului în diferite etape precum: somn ușor, somn profund, REM și stare de veghe. Utilizând tehnologia AI de la Huawei, dispozitivul poate identifica cu precizie șase probleme tipice de somn: dificultăți de adormire, somn superficial, neliniște, trezire timpurie, prea multe vise și un program neregulat de lucru și odihnă.

Smartwatch Huawei

În sfârșit, cât am stat la Breaza, ploaia ne-a împiedicat să facem tracking-ul inclus pe lista de activități de testare a ceasului — lucru de care îmi pare cel mai rău — însă, în weekendul ce a urmat, l-am luat cu mine într-o lungă sesiune de brisk walking prin Parcul Tineretului. Pe lângă celelalte funcții clasice ale unui ceas de fitness, am văzut și cum monitorizază Huwaei Watch Fit nivelul saturației de oxigen din sânge (și cum este acesta influențat de activitatea fizică), pentru a furniza date utile cu privire la sănătatea sistemului respirator.

 

Altfel, am aflat între timp și că pe acest smartwatch sunt incluse 12 cursuri de fitness dedicate, pentru antrenamente de interior personalizate și rezultate super eficiente. Și că, alături de Huawei Watch Fit, a fost lansat pe piața din România și smartwatch-ul Huawei Watch GT 2 Pro, echipat cu un design premium, cu tehnologii de monitorizare avansată a activităților sportive, monitorizare profesională a sănătății, o durată de viață a bateriei de două săptămâni și încărcare wireless. În plus, noul Huawei Watch GT 2 Pro reprezintă o alegere inspirată atât pentru împătimiții de fitness, cât și pentru utilizatorii ocazionali. Și, ca să revin la smartwatch-ul pe care l-am testat în glamping, nici măcar n-a fost nevoie să mi-l încarc de când m-am întors din glamping, fiindcă Huawei Watch Fit „rezistă” și 10 zile fără încărcare!

Citește și: Ecosistemul Huawei: locul în care creativitatea artiștilor HaHaHa Production întâlnește tehnologia

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.