Cei mai bine platiti muzicieni in 2010

By  | 

U2 se poate lauda cu incasari de 195 de milioane de dolari, in timp ce trupa care va trece si pe meleagurile noastre, Bon Jovi a obtinut 125 de milioane de dolari. De altfel, Bon Jovi a epuizat biletele la trei concerte sustinute in lunile mai si iulie 2010.

Sir Elton John are incasari de 100 de miloane de dolari pe anul trecut, in ultimii 30 a vandut peste 250 de milioane de albume in intreaga lume si a sustinut in jur de 102 de concerte in ultimele 12 luni. Iar cifrele vor continua sa creasca.

Lady Gaga a avut incasari de 90 de milioane de dolari, desi suma este posibil sa fi scazut ca urmare a investitiilor mari pe care artista le face in productie. Totusi, Gaga reuseste sa isi suplimenteze veniturile din contractele semnate cu Polaroid, Virgin Mobile, Viva Glam si altele.

Concertele, promovarile la radio si puternicele vanzari de albume l-au ajutat pe cantaretul canadian Michael Bublé sa se situeze in primii cinci artisti cu incasari mari obtinute din muzica. Michael a obtinut 70 de milioane de dolari.

Pe pozitiile urmatoare se situeaza trupa Black Eyed Peas cu incasari de 61 de milioane de dolari, Justin Bieber a carui muzica, linie de parfumuri si film i-au adus 53 de milioane de dolari. Mentorul lui Bieber, Usher, insa, a incasat doar 46 de milioane de dolari.

Pentru Katy Perry anul muzical 2010, contractele cu Proactiv si Adidas i-au adus 44 milioane de dolari. Mai putin decat Katy, Beyoncé a incasat doar 35 de milioane de dolari, in conditiile in care nu a scos nici un album anul acesta si nu a sustinut un turneu.

Tot 35 de milioane de dolari au incasat si AC/DC, Muse.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *