Cea mai ieftină alternativă a unei locuinţe în Bucureşti

Mulţi români aleg să se mute în Bucureşti, pentru o varietate de motive. Primul dintre ele ar fi studiile – Bucureştiul este renumit pentru universităţile sale, aşa că vei avea de unde alege, în funcţie de profilul pe care ţi-l doreşti. Un al doilea motiv ar fi cariera. Oferta de locuri de muncă e mai bogată decât în restul ţării, aşa că te poţi îndrepta către capitală dacă îţi găseşti un loc de muncă mai bine plătit, cu şanse mari de avansare.

De cele mai multe ori, dacă ţi-ai găsit un job în Bucureşti, îţi vei dori să rămâi aici, însă mutatul este întotdeauna o problemă, pentru că implică stres şi costuri noi. Totuşi, nu trebuie să te îngrijorezi! Când eşti tânăr, te gândeşti mereu să găseşti cea mai ieftină opţiune atunci când vine vorba de mutat. Când vine vorba de imobiliare, te poţi îndrepta către o mulţime de apartamente sau case, în funcţie de preţ şi de dorinţele tale.Locuinţele din centrul capitalei sunt mai scumpe decât în restul oraşului, aşa că, dacă îţi doreşti să aplici pentru creditul Prima Casă, poţi alege un apartament într-un cartier de la periferia oraşului sau din afara lui. Aşa economiseşti bani, pe care îi poţi investi în modernizarea casei tale. În prezent, în Bucureşti, preţul mediu pentru metrul pătrat la apartamentele noi este de 1396 de euro/mp, iar la cele vechi de 1238 de euro/mp. În schimb, poţi să găseşti case de vânzare lângă Bucureşti, sau la periferie, cu preţuri mult mai mici.

Iată câteva sugestii pe care le poţi lua în calcul atunci când vrei să îţi găseşti o locuinţă mai ieftină în Bucureşti:

Caută o locuinţă în vecinătăţile capitalei

Dacă vrei să ai parte de puţină linişte şi să scapi de traficul din centrul Bucureştiului, poţi căuta o locuinţă în localităţile de lângă capitală. Mulţi oameni preferă să-şi cumpere case în afara Bucureştiului, pentru că terenurile sunt mult mai ieftine, iar astfel reuşeşti să economiseşti nişte bani. Dacă decizi să te muţi într-o localitate de lângă Bucureşti, poţi lua în calcul comunele Chiajna, Domnesti, Pantelimon, zona Berceni şi Popeşti-Leordeni. De asemenea, găseşti o mulţime de  case de vanzare in Bragadiru, comuna fiind in sud-vestul Bucurestiului, aproape de Chitila.

Orientează-te către periferie

Dacă nu ai mai locuit până acum în Bucureşti, nu ar trebui să iei în calcul toate acele mituri care spun că periferia acestui oraş este o zonă periculoasă. Dimpotrivă, există câteva cartiere în Bucureşti care s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă şi sunt foarte sigure, cum ar fi Drumul Taberei sau Militari.

Mijloacele de transport în comun sunt numeroase, magazinele sunt la tot pasul, aşa că vei avea parte numai de beneficii. În ultimii ani, în cartierele de la periferia capitalei s-au construit o mulţime de centre comerciale, deci nu mai trebuie să te deplasezi prea mult pentru cumpărături.

Ia în calcul ideea de a împărţi cheltuielile

Vrei să te muţi într-o anumită zonă din Bucureşti, dar nu îţi permiţi să plăteşti singur ratele pentru casă? Poţi face un credit comun, împreună cu partenerul de viaţă, o rudă sau o altă persoană apropiată cu care îţi doreşti să locuieşti. Astfel, vei împărţi toate cheltuielile la doi şi vei economisi bani, pe care îi poţi investi în alte activităţi. Cu un astfel de credit, vei reuşi să plăteşti toate ratele mai repede şi nu te vei plânge că locuieşti într-un cartier care nu-ţi este pe plac.

Indiferent de zona în care te vei muta, nu uita că trebuie să iei în calcul mai multe aspecte: distanţa între locuinţă şi locul de muncă, existenţa mijloacelor de transport în comun, siguranţa cartierului şi costurile de întreţinere ale locuinţei. Poţi opta pentru cumpărarea unui teren şi construirea unei case de la zero sau pentru cumpărarea unei case noi sau unui apartament într-un complex de blocuri.

În funcţie de nevoile pe care le ai, poţi alege să locuieşti într-un cartier mai activ, care se află în apropiere de multe spaţii comerciale, sau într-o comună liniştită, departe de haosul din capitală.

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Unsplash


Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.