Cea mai bună modalitate de a scăpa de obiceiurile proaste

Obiceiurile proaste ne pot afecta viața profesională, relațiile cu partenerul sau cu prietenii, chiar și sănătatea. Din păcate, fiecare dintre noi le are și, chiar dacă am vrea să scăpăm de ele, nu știm ce pași să urmăm.

Poate că vrei să faci mai multă mișcare, să renunți la dulciuri, să îți îmbunătățești postura, să fii mai înțelegătoare cu cei din jur sau să nu te mai enervezi repede. Indiferent despre ce e vorba, există o soluție eficientă care te poate ajuta și pe tine.

Cea mai simplă metodă de a scăpa de obiceiurile proaste este Ctrl Alt Del – Control Alternate Delete. Iată despre ce e vorba.

Control

Pentru început, trebuie să înveți cum să îți controlezi obiceiul prost. Identifică de ce apare acesta și în ce situații. De exemplu, de ce bei sucuri carbogazoase? Cel mai probabil pentru că îți place gustul și îți iei energia din zahăr și cofeină. Sau poate mănânci prea des fast food – motivul poate fi că nu ești suficient de organizată pentru a-ți face timp să gătești acasă.

Analizează bine situația pentru a ajunge la răspunsuri sincere.

Alternate

Al doilea pas nu este să renunți la obiceiul prost, ci să îl înlocuiești cu unul mai bun. Înlocuiește cola cu ceaiul negru, care conține cofeină, însă este mult mai sănătos. Sau poate vrei să slăbești: mergi pe jos dacă destinația e aproape în loc să iei autobuzul 2-3 stații. Dacă petreci prea mult timp pe social media, nefăcând nimic productiv, alungă plictiseala prin lectură.

Delete

La final, înlătură din viața ta lucrurile care îți amintesc de obiceiul prost. Obișnuiai să consumi prea multe dulciuri? În cazul acesta, nu ar trebui să ții ciocolată în cămară. De fiecare dată când ieșeai în oraș cu o prietenă consumai prea mult alcool? Refuză mai des să mergi cu ea în cluburi.

Nimeni nu se naște cu obiceiuri bune sau proaste, ci noi suntem cele care le creăm prin repetiție. Metoda Ctrl Alt Del este eficientă pentru că te ajută să adopți obiceiuri bune, iar astfel îți va fi mai simplu să renunți la cele proaste.

COSMO tip: Fă tot posibilul să scapi de obiceiurile proaste, dar acceptă faptul că acestea nu vor dispărea peste noapte. E ok dacă ai și zile în care cedezi, cât timp acestea nu sunt prea dese.

 

Citește și: Cum scapi de obiceiurile proaste care te trag în jos la birou? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.