Ce trebuie să știi dacă vrei să lucrezi de acasă

Probabil cu toții urâm să ne trezim devreme și să ne petrecem jumătate de dimineață în trafic. Cine iubește agitația de la prima oră și temperaturile mici, care te trezesc prea brusc? Dacă vrei să eviți toate acestea și să rămâi în confortul căminului tău pentru toată ziua, ori să ai mereu de ales unde și cum muncești, e posibil să ți se potrivească mănușă lucrul de acasă, altfel spus un job remote.

Din ce în ce mai mulți români caută un astfel de loc de muncă, pentru că este foarte permisiv și îți asigură aceleași venituri ca și când ai fi la birou. Imaginează-ți o zi de vară toridă, în care oamenii se înghesuie într-un autobuz aglomerat, în timp ce tu stai cu aerul condiționat pornit și cu jaluzelele trase. Sau că afară sunt geruri năprasnice, în timp ce tu rămâi în pijamale toată ziua, într-o pătură pufoasă, cu un laptop în brațe. Nu-i așa că sună aproape ireal? Ei bine, nu este! Totul este să-ți găsești o activitate care poate fi făcută astfel și să îți trăiești visul de a nu mai fi nevoit să pleci la birou niciodată! De ce anume ai nevoie pentru a putea face asta?O conexiune la Internet stabilă

E foarte important să apelezi la serviciile unei companii serioase, care se va asigura că ai în permanență acces la Internet. Practic, dacă acesta nu va funcționa, îți va fi imposibil să îți poți realiza sarcinile sau de a respecta deadline-urile care se apropie, așa că nu te zgârci atunci când alegi operatorul de date la care urmează să apelezi.

Un spațiu de lucru

Atunci când lucrezi dintr-un birou convențional, capacitatea ta de concentrare este mult mai mare decât în situația în care rămâi în pat toată ziua. Chiar dacă vei lucra de acasă, nu îți pierde tabieturile de dimineață, pentru că asta îți va încetini ritmul de lucru. Cu alte cuvinte, trezește-te la o oră decentă, nici foarte devreme, dar nici la prânz, și începe-ți ziua ca și până acum. Nu rămâne îmbrăcat cu aceleași haine în care ai dormit, ci schimbă-te întocmai ca atunci când te pregăteai de mers la job. Înainte de a te apuca de treabă, dă o fugă până la magazin sau ieși la o plimbare scurtă, ca și cum ai face drumul spre muncă, pentru a te înviora complet.

La fel de recomandat este să îți creezi un spațiu dedicat pentru lucru. Dacă spațiul locuinței tale îți permite, folosește o cameră pe post de birou. Dacă aceasta  nu este atât de mare, atunci rezervă un colț de cameră unde să așezi un birou și un scaun ergonomic de unde îți poți duce la bun sfârșit sarcinile pentru ziua respectivă.

Un laptop performant

Viteza de reacție nu se aplică numai în cazul Internetului, ci și când vine vorba de laptopul sau calculatorul de la care lucrezi. Cu siguranță nu vrei să îți pierzi timpul așteptând ca acesta să se deblocheze sau să pornească sistemul de operare așa că investește într-unul performant, care să îți ușureze munca și să îți reducă timpul propriu-zis de lucru.

Pentru toate acestea, vei avea nevoie de un minim de investiție, care va fi amortizată însă încă din prima lună, imediat ce rezultatele muncii tale încep să apară. Dacă veniturile obținute inițial sunt mai reduse, poți apela la un împrumut online care să îți permită să devii independent de un program clasic de muncă și să începi o altă etapă a vieții tale! Mult succes!

Sursă: Agentia Digital Workforce

Sursă foto: https://pixabay.com/en/

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.