Ce trebuie sa stii cand mergi cu cortul in vacanta

Că mergi la mare sau la munte, să dormi în cort este o experienţă total diferită faţă de cazarea obişnuită de vacanţă şi de multe ori mai fermecătoare… chiar dacă nu e tocmai comodă.

Ce trebuie sa stii cand mergi cu cortul

În primul rând, ai nevoie, bineînţeles, de cort. Dar cum alegi unul potrivit? Trebuie să iei în considerare câte persoane vor dormi în el, unde îl vei folosi şi, bineînţeles, bugetul de care dispui.

Poate te vei bucura când vei afla că poţi cumpăra un cort chiar şi cu 60 lei, însă trebuie să ţii minte că nu se pot compara din punct de vedere calitativ cu un cort de 300 lei, spre exemplu. Cât dai, atât şi face, vorba aceea.

Citeşte cu atenţie eticheta produsului înainte să îl cumperi. De regulă, în corturile de două persoane încap lejer şi bagajele, uneori chiar şi încă o persoană, însă este de preferat să afli care este cu exactitate dimensiunea cortului, să nu te mulţumeşti doar să citeşti pentru câte persoane este recomandat.

Există diferite materiale din care sunt confecţionate corturile, cele principale fiind nailonul şi polistirenul, cel din urmă fiind mai rezistent deci mai potrivit pentru munte.

În afară de cort, mai ai nevoie şi de saci de dormit, saltele gonflabile sau izopren, atât pentru confort, cât şi pentru căldură. Nu uita că vei sta direct pe pământ şi, chiar dacă vremea este frumoasă, pe timp de noapte tot va fi frig.

După ce ai ales cortul potrivit, ce mai e de luat in bagaje?

  • lanternă. Fie că vei aşeza cortul pe munte, pe plajă sau într-un camping special amenajat, vei avea nevoie de lanternă pentru a găsi diferite lucruri în cort. Nu vrei să te chinui cu lumina de la telefon şi să împrăştii bagajul peste tot, nu?
  • cutie frigorifică. Dacă la cazare aveai frigidere, când mergi cu cortul nu te bucuri de acest beneficiu. Ia cu tine o cutie sau o sacoşă frigorifică pentru depozitarea alimentelor.
  • minimum de veselă şi tacâmuri, dacă nu o să mănânci la o terasă sau la un restaurant. Este de preferat să fie de unică folosinţă, pentru a nu le mai căra apoi înapoi acasă.
  • saci de gunoi. Este de bun simţ ca atunci când găsim curat să şi lăsăm curat după noi. Nu lăsa nimic în urma voastră, că e vorba despre resturi menajere sau ambalaje.
  • haine groase. Cum spuneam şi mai devreme, noaptea este frig, astfel încât este de preferat să ai la tine cel puţin un hanorac gros, sigur ţi se face frig la un moment dat.
  • fluierul, foarte util atunci când mergi la munte, la fel ca şi busola.
  • loţiune sau spray anti-insecte sau anti-tânţari. Chiar dacă este atât de plăcut să stai în mijlocul naturii, poate deveni enervant dacă te trezeşti cu o mulţime de muşcături pe tine.

Este important de reţinut că nu ai mult spaţiu în cort, aşa că nu lua la tine decât strictul necesar!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.