Ce trebuie sa stii cand iti dai un piercing nou: tipuri de piercing, ingrijire

Îngrijirea unui piercing nou este foarte importantă! COSMO îți spune tot ce trebuie să știi înainte să îți faci programarea la salon.

Am discutat puțin într-un articol anterior despre cum să îți convingi părinții să te lase să îți faci un piercing și vorbeam atunci despre cât de important este să te informezi cât mai mult – nu doar pentru a-i convinge pe ei, ci și pentru că trebuie să știi cât mai multe lucruri.

În primul și în primul rând, probabil vrei să știi dacă doare. Ei bine, da, doare. Personal, nu prea înțeleg întrebarea aceasta, este, totuși, un ac care îți trece prin piele și carne. Dacă doar foarte rău? Nu, nu chiar, mai ales că de obicei ți se face anestezie locală. Depinde și de locul ales, bineînțeles (nu se poate compara lobul urechii cu sfârcul, de exemplu), și de cât ești de rezistentă la durere.

Durerea pe care o simți atunci când îți dai piercing-ul este oarecum asemănătoare cu cea provocată de un vaccin, durează foarte puțin – o secundă, să zicem. Apoi, până se vindecă bine, cel mai probabil zona te va durea puțin, dar, din nou, depinde de zonă și de cât de mult este atins piercing-ul.

Ce tipuri de piercing-uri există?

Cele mai comune sunt în ureche, dar și aici sunt de mai multe tipuri. Cel mai des întâlnite sunt în lobul urechii, dar mai există și altele. Aruncă o privire la imaginea de mai jos.


În nas, îți poți da în nară (cele mai comune), în sept sau între sprâncele, la rădăcina nasului.În buză:În sprânceană, în limbă, în obraji, în buric, în sfârcuri, genital… Îți poți da gaură cam oriunde, după cum vezi.

În cât timp se vindecă piercing-urile?

Depinde de locul ales, dar și dacă ai grijă de el cum trebuie. De regulă, aceasta este durata aproximativă:

Ureche (lob) – 2 luni;
Ureche (cartilaj) – 4-12 luni;
Sprânceană – 2 luni;
Nas (nară) – 2-4 luni;
Nas (sept) – 6-8 luni;
Buză – 2-3 luni;
Limbă – 1 lună;
Buric – 4-12 luni;
Sfârcuri – 3-6 luni;
Zona genitală (femei) – 3 luni;
Zona genitală (bărbați) – 5-6 luni.

De ce să alegi un salon?

Cu toții știm un prieten care știe un prieten care îți poate da gaura în baia școlii sau a unui bar. NU apela la el! Piercing-urile trebuie făcute cu instrumente sterilizate, iar cel care se va ocupa de asta știe cel mai bine unde să îți dea gaura, dar mai ales unde să nu îți dea. De asemenea, îți va explica pe larg cum să îl îngrijești. Prețul nu e chiar atât de mare, stai liniștită, cele mai scumpe ajung cam la 100 lei, dar bijuteria este inclusă în preț.

Cum se îngrijește piercing-ul?

  • E destul de simplu, de fapt.
  • Evită să te joci cu bijuteria, nu numai că o vei umple de bacterii de pe mână, dar riști să o desfaci și vei mai irita și zona.
  • Curăță piercing-ul cu apă călduță amestecată cu sare, pentru ca gaura să se vindece mai repede și pentru a înlătura cojiță care se va forma. Poți folosi un bețișor de urechi în acest scop.
  • Dacă piercing-ul este pe față, evită să aplici produse cosmetice în acea zonă în perioada vindecării.
  • Dacă piercing-ul este în sprânceană, evită să dormi pe partea aceea câteva zile, pentru a nu-l agăța de pernă. Îl poți acoperi cu un plasture, ca să fii sigură.
  • Dacă piercing-ul este în limbă, clătește-ți gura cât mai des.
  • Nu scoate bijuteria până când gaura nu s-a vindecat! Uneori poți avea impresia că s-a vindecat mai repede, dar nu e așa. Riști să nu o mai poți introduce pentru că gaura s-a astupat.
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise