Ce spune despre tine floarea lunii în care te-ai născut

„Zodiacul tău floral” poate spune multe despre personalitatea ta.

Există o mulțime de moduri în care ne place să sărbătorim zilele de naștere – ne întâlnim cu familia și prietenii, savurăm o felie de tort de casă delicios, bem un pahar sau două de șampanie, desfacem cadouri…

Citește și: De ce să-ți umpli casa de flori

Dar cum rămâne cu festivitățile naturale care aduc culoare, parfum și bucurie în casă și pun un zâmbet pe fața noastră? Vorbim, bineînțeles, de flori, mai exact de florile care ne reprezintă luna în care ne-am născut.

Floarea ta este asociată cu luna în care te-ai născut, care are un sens simbolic – un zodial floral, dacă vrei. Astfel, poți dărui prietenilor tăi buchete de flori personalizate sau îți poți umple casa cu aranjamente florale care au o conexiune mai profundă cu personalitatea ta.

Iată care sunt florile asociate fiecărei luni și ce reprezintă fiecare:

Ianuarie – garoafă

Garoafele reprezintă dragoste, fascinație și distincție. Fiecare culoare are o anumită semnificație, iar cea mai puternică este roz, care simbolizează dragostea nemărginită a mamei.

Citește și: Florile lui Bach – parfumuri care te scapă de anxietate 

Februarie – iris și violete

Florile de iris reprezintă credință, vitejie și înțelepciune (câte una penitru fiecare petală). Violetele reprezintă loialitate și credință.

Martie – narcisă

Narcisa reprezintă renașterea și noile începuturi. Dăruirea lor sugerează noroc, însă dacă faci cadou una singură, se spune că ar prezice ghinionul.

Aprilie – margaretă

Margaretele reprezintă inocentă, puritate și loialitate. Este un cadou care se dă între prieteni, simbolizând un secret.

Mai – crin

Crinii reprezintă puritate, smerenie și dulceață. Nu e de mirare că această floare este reprezwentativă pentru luna mai – numele său științific, „majalis” înseamnă chiar „care aparține lunii mai”.

Citește și: Ce flori se oferă în funcție de ocazia la care participi 

Iunie – trandafir

Trandafirul reprezintă dragoste și pasiune. Asemănătos cu garoafa, fiecare culoare simbolizează altceva. Trandafirii galbeni exprimă prietenie, iar cei roz-mov exprimă dragoste la prima vedere.

Iulie – delphinium

Această floare reprezintă lumina și frivolitatea. Numele este deerivat de la cuvântul grecesc „dolphin”, datorită formelor petalelor. Planta semnifică și o inimă deschisă.

August – gradiole

Gladiolele reprezintă putere, integritate și dragoste oarbă. Când dăruiești astfel de flori cuiva, îi săgetezi inima cu pasiune.

Septembrie – aster

Această floare reprezintă dragoste și răbdare. Numele tău provine de la cuvântul grecesc pentru „stea” și se cree că parfumul său poate îndepărta spiritele rele.

Citește și: Cum să-ți transformi balconul într-o grădină cu flori 

Octombrie – gălbenele

Gălbenelele reprezintă căldura și dragoste nemuritoare, dar și durere și tristețe. În multe zone din lume, este asociată cu înmormântările și este așezată pe morminte.

Noiembrie – crizantemă

Crizantemele reprezintă prietenie, optimism și bucurie. Au numeroase culori și mai sunt numite și „margarete de toamnă”.

Decembrie – poinsettia (Steaua Crăciunului) și ilice

Poinsettia reprezintă succes, celebrare și voie bună, iar ilicele sugerează noroc, fertilitate și adevăr. În unele zone, are conotații religioase.

Care este floarea lunii tale de naștere?

 
*articol preluat din Woman’s Day (autor: Emma-Louise Pritchard)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.